Cestovateľský festival Cestou necestou v Banskej Bystrici

Podujatie Banská Bystrica

Cestovateľský festival Cestou necestou v Banskej Bystrici

V Múzeu SNP navštívime Pygmejov, ale aj horské gorily v africkej Ugande, stretnutie s nomádmi v turistami ešte nedotknutých oblastiach Iránu, ale predstaví sa aj reprezentant SR vo freeride - Ján Tajboš.

18:00 Stanislav Kaľavský - Snehová metelica 37 km od rovníka
V Ugande som mal možnosť pozorovať gorily horské v pralese Bwindi. Gorilí samec sa na privítanie na nás vyrútil z hustého krovia, ale keď sme sklopili oči a urobili pár krokov dozadu, ukľudnil sa a strpel nás v blízkosti svojich troch samíc. V Bwindi som sa stretol aj s Pygmejmi národa Batwa, ktorí ma privítali vo svojej osade, ukázali mi obydlia, bylinky, zbrane, masky, bubny, a dokonca sme si aj spolu po divožsky zakrepčili. S mojimi ugandskými sprievodcami sa mi podarilo vystúpiť na jeden z vrcholov pohoria Rwenzori, kde sme zažili snehovú metelicu. Snehu napadlo po kolená. V pralese Kibale som sa aj s mojimi dvomi sprievodcami stal na chvíľu členom skupiny šimpanzov. Pralesom nás viedol múdry dominantný samec a ja som sa cítil ako Homo erectus.

19:10 - 19:25 prestávka

19:25 Ján Tajboš - Freeride lyžovanie
Predstavenie športu a ako fungujú preteky svetovej serie FWQ, prezentácia pár zaujímavých miest ktoré som navštívil prostredníctvom fotiek a krátkych videí.

Top zážitok: Lyžovanie na Sibíri pri jazere Bajkal
Jano je reprezentant Slovenska vo freeride serie Freeride World Qualifier a ambasadorom lyží značky DPS-skis, ktoré prinesie ukázať.

20:15 - 20:30 prestávka

20:15 Michal Žiačik - IRÁN a cesta k Nomádom
Mesiac cestovania po Iráne bol pre mňa silný zážitok a patrí k mojim najobľúbenejším. Púštna krajina je veľmi zaujímavá a meniaca sa v priebehu pár hodín. Mestá, ktoré boli najdôležitejšie na hodvábnej ceste sú dodnes okúzľujúce a jedinečné svojou architektúrou. Krajina je ešte stále nedotknutá turizmom, ale už za pár rokov sa to zmení. Stretnutie nomádov - quashqai a nezabudnuteľné zážitky v ich komunite. Nádherné nedotknuté horstvá, ale aj opustené pláže. Pri cestovaní po svete som spoznal veľa kultúr a ľudí, ale naozaj tí najsrdečnejší, priateľskí a jednoznačne najbližší môjmu srdcu žijú práve v Iráne - Peržania.

---------------------------------------------------------------------------------------
Vstupné:
- 6 € predpredaj
- 7 € na mieste (podľa kapacity)
- 5 € na mieste na poslednú prezentáciu

LÍSTKY: https://tinyurl.com/tqttqx3


Začiatok podujatia: 11. 3. 2020 18:00:00
Koniec podujatia: 11. 3. 2020 19:45:00
Vstupenky
Fotografie
Podobné podujatia
Angelus Fest 2024
Overené podujatieAngelus Fest 2024
Amfiteáter, Banská Bystrica
Dni vína MOVINO
Overené podujatieDni vína MOVINO
Vinárstvo MOVINO, Veľký Krtíš
Angelus Fest 2024
Overené podujatieAngelus Fest 2024
Amfiteáter, Banská Bystrica