Cestovateľský večer: Mexiko

Podujatie Trnava

Mexiko – to je pohoda na brehoch Karibského mora, aj kultúra Aztékov, Mayov, Olmékov, Toltékov a Zapotékov. Premietanie o jednej z turisticky najnavštevovanejších krajín sveta vás zavedie od veľkomiest po džungľu, od historických pamiatok po slnkom zaliate biele pláže Yucatánu. Zastavíme sa v indiánskych dedinách a trhoch aj pri veľkolepej architektúre pyramidálnych chrámov, najúžasnejších mayskych pamiatkach a aj pri jednom z nových divov sveta, stupňovitom chráme v Chichén Itzá na Yucatáne.

Spolu sa prejdeme rôznorodou prírodou, kaňonom Sumidero, vodopádmi Aqua Azul, spoznáme mexickú kuchyňu a ukážeme si kostoly plné zlata. V Mexiku môžete ochutnať skvelú tequilu, spotiť sa v tradičnom temazcale alebo okúpať sa na brehoch Karibiku, ktorý sa pýši druhým najväčším koralovým útesom na svete.

Premietať a rozprávať bude Zuzana Hermanová. Vyštudovaná učiteľka dlhodobo sprevádza v rôznych regiónoch sveta. Je jednou z najžiadanejších sprievodcov pre Mexiko, ktoré zároveň patrí k jej obľúbeným destináciám, hlavne s ohľadom na tému zachovania pôvodných kultúr, zodpovedného cestovania a ochrany prírody. Venuje sa dcére, záhrade, projektom Erasmus a práci pre cestovnú kanceláriu. Žije vo Vysokých Tatrách.

Dĺžka trvania: 60 min

Meno organizátora: MaxiTicket.sk
Fotografie
Podobné podujatia
Deň zdravia v Tepliciach
Overené podujatieDeň zdravia v Tepliciach
Kúpeľné námestie, Trenčianske Teplice
Žiadny obrázok
Overené podujatieAnima fest
Drevenica Revište Page, Žarnovica
Festival zdravia Čadca
Overené podujatieFestival zdravia Čadca
Matičné námestie Čadca, Čadca
POZVÁNKA NA MEDZINÁRODNÉ KOLOKVIUM
Overené podujatiePOZVÁNKA NA MEDZINÁRODNÉ KOLOKVIUM
Slovenské banské múzeum - Starý zámok, Banská Štiavnica