DEGUSTORIUM 2020
Podujatie Bratislava
Kam v Bratislave, Varenie, Gastronómia
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
DEGUSTORIUM 2020
Združenie Slow Food Pressburg sa v spolupráci s partnermi aj v tomto roku rozhodlo zorganizovať podujatie venované interaktívnemu vzdelávaniu v oblasti potravín (rešpektujúc všetky nariadenia Úradu verejného zdravotníctva), DEGUSTORIUM 2020, prostredníctvom ktorého návštevníkom predstavíme výnimočné produkty, tradičné remeslá, ako aj ľudí, ktorí za nimi stoja.Nikdy predtým nebola téma kvalitných potravín a zdravej racionálnej výživy vnímaná tak intenzívne, ako je tomu v tejto neobvyklej "korona" dobe. Toto obdobie môžeme poňať aj ako ideálny čas na upútanie pozornosti na dôležité témy okolo potravín a ich vplyvu na náš fyzický a psychický stav. Stačí len chcieť. Posvietiť si na to, ako si budovať lepšiu imunitu, vnútornú pohodu a ako a kde sa porozhliadať po tých najkvalitnejších, remeselných.
2. ročník tohto interaktívneho ochutnávkového podujatia sa uskutoční 27. septembra na bratislavskej mestskej pláži Tyršák a je určené širokej verejnosti, ktorej nie je jedno, ako naše nákupné rozhodnutia ovplyvňujú svet, v ktorom žijeme.
Tešiť sa môžete na:
? Potravinový trh
? Prezentáciu tradičných remesiel
? Panelové diskusie s odborníkmi
? Varenie naživo so známymi šéfkuchármi
? Tvorivé dielne a senzorické workshopy pre celú rodinu
? Tradičná remeselná potravina je našou pýchou
Tradičná remeselná potravina tvorí súčasť našej kultúrnej identity. Mala by byť preto neodmysliteľnou súčasťou našich všedných i sviatočných dní v domácich jedálničkoch, v ponuke zariadení spoločného stravovania naprieč celým spektrom, mali by sme na nej stavať produkty vidieckeho cestovného ruchu a bez najmenšieho zaváhania by mala byť našou pýchou a súčasťou oficiálnej prezentácie Slovenska doma i v zahraničí. Roľníci, rodinné farmy a remeselní výrobcovia by mali byť podporovaní štátom a tradičný spôsob výroby, ktorý je súčasťou nášho kultúrneho dedičstva, by mal byť chránený a zvýhodňovaný.
? Remeselná potravina sa má stať spoločenskou témou
Chceme, aby sa remeselné potraviny stali spoločenskou témou, aby sme sa začali o ne a o tých, ktorí stoja za ich výrobou alebo im pridávajú na hodnote, viacej zaujímať a zdieľať ich príbehy. Žijeme dobu, ktorá im nie je naklonená, my však chceme ukázať, že to ide aj napriek legislatívnemu hendikepu, napriek tomu, že kvalitné remeselné potraviny nepatria k mainstreamovým témam. Ich príbehy stoja za to a ich produkty sú jedinečné. Zaslúžia si formát, v rámci ktorého si ich budete môcť vychutnať naplno a to doslovne.
? Ochutnávkové podujatie
Prinášame preto 2. ročník ochutnávkového podujatia, na ktoré sme pozvali roľníkov, vinohradníkov a vinárov, remeselných výrobcov, šéfkuchárov, odborníkov na kulinárnu kultúru, fair trade podnikateľov, výživových poradcov a ľudí z praxe, ktorých dôležitou súčasťou je remeselná potravina a jej trvalo udržateľný spôsob výroby, aby s nami zdieľali svoje príbehy, priblížili nám ich výnimočné produkty, inšpirovali nás a čo je najdôležitejšie: aby nám ukázali, že to má zmysel.
Celodenným programom nás bude aj počas tohto ročníka sprevádzať moderátor Peter Šarkan Novák.
Viac informácií o aktivitách nájdete na www.degustorium.sk
***Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu v programe.
Začiatok podujatia: 27. 9. 2020 9:00:00
Koniec podujatia: 27. 9. 2020 17:00:00
Fotografie
Podobné podujatia