Habakukovský Strigôňák!

Podujatie Staré Hory

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Divadlo, Kultúra, Podujatia pre deti
Web podujatia:
habakuky.eu
Web organizátora:
habakuky.eu
Ďalšie podujatia v meste Staré Hory
Podrobnejšie informácie: produkcia@habakuky.eu

Dobšinského rozprávkový opäť ožíva strašidlami. Druhým z pripravovaných víkendových podujatí v rámci „Kalendária 2018“ je festival tradičných slovenských strašidiel „STRIGÔŇÁK“, oná dňa 14. - 15.7. 2015 priamo v areáli Habakuky na Donovaloch.

Jedinečné podujatie svojho druhu je zamerané na prezentáciu dávno zabudnutých slovenských strašidiel. Návštevník v tieto dni v areáli Habakuky môže stretnúť divných tvorov ako napr. svetlonosov, strigôňákov, vodníkov, rusalky a iné.


  1. Deň čierny - sobota sa bude niesť v znamení hľadania zlej čarodejnice - bosorky, ktorá uvrhla na dedinku hroznú kliatbu. Počas celého dňa sa budú prebiehať strašidelné súťaže a v areáli sa budú objavovať strašidlá.
  2. Deň biely - nedeľa sa bude niesť v pozitívnej atmosfére príchodu dobrej - „bielej čarodejnice“, ktorá ovláda dobré kúzla a čary. Spolu s ňou v dedinke príde do dedinky aj tetka bylinkárka, či veštica, ktorá „dobré osudy“ veští.

Návštevníci sa môžu tešiť na  strašidelné rozprávky či ukážky šermiarskeho remesla. A ak nezavrú oči uvidia, cez dedinku prebiehať rozprávkové postavičky.

Súčasťou programu je i možnosť zapojiť sa do súťaže o najstrašidelnejšie strašidlo z pomedzi návštevníkov. Výhercovi budú zaujímavé ceny odovzdávané v oddychovej zóne za prítomnosti rozprávkových bytostí. Pre všetkých návštevníkov je pripravený i celodenný program, ktorý je okrem predstavenia slovenských strašidiel vyplnený i divadelnými predstaveniami na motívy P.E. Dobšinského, ukážkami remeselných činností a ďalšími zábavnými súťažami pre deti i dospelých. Medzi doplnkové aktivity patrí návšteva domčeka „Negrambľoš“ (tvorivé dielne), oddychovej zóny s preliezačkami, hojdačkami a s mini zoo.

Viac informácii o pripravovanom podujatí na www.habakuky.eu.

Otváracie hodiny areálu sú od 10:00 – 18:00 hod. Vstup povolený aj v strašidelných kostýmoch a maskách.

Meno organizátora: Habakuky
Fotografie
Podobné podujatia