Háčkuj v parku

Podujatie Košice

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Stretnutia a zrazy, Zvyky a tradície
Web podujatia:
www.vymenniky.sk
Web organizátora:
www.vymenniky.sk
Ďalšie podujatia v meste Košice
Podrobnejšie informácie: vymenniky@k13.sk
Štrikované a háčkované graffiti sú neodmysliteľnou súčasťou nášho májového festivalu USE THE C!TY. Usilujeme sa, aby sme vyvolali údiv okoloidúcich, ich úsmev a pozornosť a ukázali, ako sa dá umeleckými zásahmi zmeniť všedný deň na nevšedný. Už sme obháčkovali všeličo; zvon pri Urbanovej veži, most na Mlynskej ulici, autobusové zastávky aj park pri Morovom stĺpe. Čím väčšia výzva, tým viac dobrovoľníkov, materiálu a času potrebujeme.

Pripoj sa k nám 12. septembra od 15.00

a spoločne s nami buď pri vytvorení rekordu:

Najväčší spoločne háčkujúci dav.

 

Zapojiť sa môže každý, pretože pre začiatočníkov budú pripravené stanoviská a rýchlokurz háčkovania s niekoľkými lektormi.

Prines si so sebou len vlastný háčik, vlnu a deku na sedenie.

Rekord budeme zdolávať na čerstvom vzduchu

v areáli Kasární/Kulturparku do 19.00.


Hlavným cieľom je preniesť háčkovanie (ale a štrikovanie) z domov na verejnosť, vytvoriť malé sídliskové komunity, ktoré sa spoja do väčšej pri tvorbe rozsiahlejšieho projektu. Háčkovanie je ručná práca, ktorá je prístupná takmer každému, nie je potrebné žiadne komplikované vybavenie je ľahko prenosná a čistá. Ideálna možnosť, ako priniesť ľuďom radosť z vlastnoručnej tvorby.


O autorke nápadu

Silvia Lukačínová vedie tvorivé dielne vo výmenníkoch už takmer tri roky. Teší ju práca s ľuďmi akéhokoľvek veku a neodolá takmer žiadnej tvorivej výzve.  Šije, háčkuje a vyšíva už od svojich pätnástich rokov a ďalšie tvorivé techniky sa postupne pripájali a stále pripájajú. Verí, že všetci máme tvorivé ruky, len ich musíme prebudiť a, že nie všetky veci si musíme kúpiť, niektoré si každý z nás vie a môže aj sám vytvoriť.

Meno organizátora: Výmenníky
Fotografie
Podobné podujatia