HalmiTrippin’: Plavba okolo sveta - cestovateľská prednáška 2018

Podujatie Košice

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Prednášky, besedy, kurzy
Ďalšie podujatia v meste Košice

HalmiTrippin’: Plavba okolo sveta - cestovateľská prednáška

“Plavbu okolo sveta som vždy považoval za absolútny vrchol, ktorý môže dosiahnuť človek, ktorý sa venuje jachtingu. Oboplávanie Zeme považujem za splnenie svojho sna z mladosti, mojich jachtárskych Himalájí, “ hovorí cestovateľ Vlado Porvazník. O svojich zážitkoch a miestach, ktoré navštívil, nám porozpráva na cestovateľskej prednáške.

KEDY: vo štvrtok 17. mája o 18:00
KDE: v HalmiSpace na Hlavnej 21 v Košiciach
CENA LÍSTKA: 4 €

Lístky sú v predaji v HalmiSpace. Rezervovať si ich môžete na https://goo.gl/forms/p9oa6UqNRWa5EmEc2

O čom bude cestovateľská prednáška?
- Na moriach okolo sveta strávil 21 mesiacov.
- Videl opice na Gibraltárskej skale, Kanárske ostrovy, Karibik a palmové ostrovy San Blas s čistými plážami a bielym pieskom.
- Žasol sme nad logistikou Panamského kanála a bol rozčarovaní nad úradníckou korupciou a súčasne ohúrený nádhernou prírodou Galapágov.
- Učarovala mu Francúzska Polynézia od dosiaľ neobjaveného raja Markézskych ostrovov cez atoly Tuamotu, Tahiti, Raiatea a Bora Bora.
- Očaril ho aj nádherný a divoký koralový atol Suwarrow na Cookových ostrovoch, prívetivá Tonga a exotický raj Fidži, i málo civilizovaný ostrov čistoty Tanna na tajomných ostrovoch Vanuatu-Nové Hebridy, ktoré v roku 2015 nešťastne zdevastoval hurikán.
- Hlboký dojem na neho urobila Austrália so svojou nedotknutou koralovou bariérou a neodmysliteľnými svedkami praveku, krokodílmi.
- Videl Bali v Indonézii, atol Kokosového ostrova, preľudnený Maurícius a európsky Réunion.
- Spoznal sme Mys dobrej nádeje v Južnej Afrike, Napoleonov posledný príbytok na Svätej Helene, Brazíliu plnú protikladov a opäť starý dobrý Karibik, odkiaľ plával domov, do Stredozemného mora.

O cestovateľovi:
Vlado Porvazník sa už od mladosti venoval horolezectvu a poza železnú oponu vykonal niekoľko podujatí v talianskych a francúzkych Alpách na Mont Blanku, ako aj v predhorí Himalájí – Pamíre. Neskôr sa vrátil k lezeniu a zažil 4 nádherné výjazdy do Californie, Yosemitov na El Capitan a Half Dome. S návratom k lezeniu začal v roku 2002 paralelne aj s jachtingom. V rokoch 2009-2010 plával so svojou 35 stopovou loďou “Civetta” z Jadranského mora do Karibiku a späť. So svojou novou 45 stopovou plachetnicou “Civetta2” plával opäť z Jadranského mora do Karibiku a späť, aby ju preveril. V rokoch 2013 - 2015 oboplával svet. Svoje zážitky z cesty publikoval v knihe “Oboplával som svet, Moje jachtárske Himaláje. Napriek tomu, že manželka Viola nezdieľa jeho aktivity, plne ho v nich podporuje. Má dve dcéry, Natáliu a Janu a štyri vnúčatá. V práci sa angažuje vo výrobe čokoládových praliniek.

Upozorňujeme, že cestovateľská prednáška bude bez tradičnej ochutnávky.

Zaujala vás táto cestovateľská prednáška? Pridajte sa do nášho newslettra na www.halmispace.sk/newsletter a žiadne naše budúce podujatie už vašej pozornosti neunikne.

Miesto konania podujatia: HalmiSpace, Hlavná 21, Košice
Vstupenky: https://goo.gl/forms/p9oa6UqNRWa5EmEc2
Dátum začiatku podujatia: 17. Mája 2018 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 17. Mája 2018 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7193N 21.2591E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia HalmiTrippin’: Plavba okolo sveta - cestovateľská prednáška

Meno organizátora: HalmiSpace
Fotografie
Podobné podujatia
Deň zdravia v Tepliciach
Overené podujatieDeň zdravia v Tepliciach
Kúpeľné námestie, Trenčianske Teplice
Žiadny obrázok
Overené podujatieAnima fest
Drevenica Revište Page, Žarnovica
Festival zdravia Čadca
Overené podujatieFestival zdravia Čadca
Matičné námestie Čadca, Čadca
EMPIRE CON 10
Overené podujatieEMPIRE CON 10
NTC Aréna, Bratislava