HOLOKAUST 17.5.2022

Podujatie Bratislava

HOLOKAUST

O najhlbších jazvách, ktoré vznikli pri vytváraní novodobej slovenskej spoločnosti. Tvorcovia zobrazujú historické obdobie, evokované názvom hry, kontroverzným a moderným spôsobom.

Hra Holokaust vychádza zo spomienok Hildy Hraboveckej, ktorá prežila prvý dievčenský transport z územia fašistickej Slovenskej republiky do Osvienčimu (1942). Kontroverzným a moderným spôsobom zobrazuje historické obdobie, v ktorom vznikli najhlbšie jazvy na utváraní novodobej slovenskej spoločnosti, evokované názvom hry.

Anna Králiková sa po revolúcii vracia do vlasti a chce reštituovať svoj majetok, až kým nezistí, že jej rodina ho v skutočnosti arizovala. Jej príbeh rámcuje dramatické osudy ľudí žijúcich na slovenskom území v čase, keď majoritné obyvateľstvo prežívalo materiálnu prosperitu a opájalo sa rozmachom kultúry, zatiaľ čo občania židovskej národnosti boli premiestňovaní do vyhladzovacích koncentračných táborov. Prvá časť hry sa odohráva v dobovej kaviarni a druhá kdesi medzi nebom a zemou, dávno po tom, ako hrôzy spojené s holokaustom slovenských židov odzneli a sú takmer zabudnuté.

UPOZORNENIE: Počas predstavenia sa na javisku fajčí. Po prestávke nastane zmena sedenia.

17 €

19:00

Fotografie
Podobné podujatia
Popolvár
Overené podujatiePopolvár
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava
OKNO MÉ LÁSKY
Overené podujatieOKNO MÉ LÁSKY
Amfiteáter Kuchajda, Bratislava
PÁN KOLEGA,ČO MÁŠ NOVÉ?
Overené podujatiePÁN KOLEGA,ČO MÁŠ NOVÉ?
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
CYRANO - DIVADELNÁ UDALOSŤ ROKA 2024
Overené podujatieCYRANO - DIVADELNÁ UDALOSŤ ROKA 2024
Dom kultúry Ružinov, Bratislava