Hviezdne workshopy 2016

Podujatie Bytča

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Podujatia pre deti
Ďalšie podujatia v meste Bytča

Hviezdne workshopy 2016

Festival bez toho, aby ste sa naučili niečo nové, nie je poriadny festival. Preto aj tento rok budú workshopy pre všetky tvorivé duše bez rozdielu veku. Vždy poobede vo festivalovej kaviarni pri synagóge alebo priamo v synagóge na festivale Hviezdne noci.


PIATOK
13.00— 17. 00 / Festivalová kaviareň*
>>>
WORKSHOP FILMOVÉHO PLAGÁTU
Na prvom hviezdnom workshope, ktorý začína už v piatok na obed, si budú môcť všetci jeho účastníci vyskúšať prácu dizajnéra filmového plagátu. Workshop začne krátkou prednáškou o rozdieľnych štýloch filmového plagátu. Po tomto rýchlom úvode začne tvorivá časť workshopu- prostredníctvom kreslenia, maľovania, kolážovania, otláčania či iných výtvarných techník si každý účastník vytvorí plagát pre jeho obľúbený film. Okrem výtvarných techník budú účastníci tohto workshopu experimetnovať aj s písmom, neoddeliteľnou súčasťou každého filmového plagátu. Týmto workshopom Vás bude sprevádzať výtvarníčka Lenka Šturmankinová, ktorá navrhla napríklad aj plagát Hviezdnych nocí.


SOBOTA
13.00— 17.00 / Festivalová kaviareň*
>>>
ROZKVITNUTÝ WORKSHOP
Rozkvitnutý workshop je názov pre sobotňajšiu tvorivú dielňu. Účastníčky workshopu si pod profesionálnym vedením dvoch lektoriek vytvoria kvetinové čelenky do vlasov či jednoduché kvetinové sponky na každodenné nosenie. Dokonca aj každá odvážna víla bude mať priestor vytvoriť si svoj vlastný festivalový venček. Rozkvitnutý workshop budú viesť sestry Majka a Janka Cambálové.


SOBOTA
13.00— 17.00 / Synagóga
>>>
CESTA DO PRAVEKU
Druhý zo sobotňajších workshopov sa bude tématicky niesť v znamení Zemanovho filmu Cesta do praveku, ktorý si môžete v piatok večer pozrieť v letnom kine na zámku. Pravek fascinuje od detstva všetky deti. Všetko, čo tvorilo našu Zem tisíce rokov, tu už nie je alebo je, ale iba v zmenšenej forme. Niektorí sa pýtame prečo to tak je, iní sníveme spolu so Zemanom, prečo to tak bolo. Pomocou rôznych výtvarných techník a materiálov budú účastíci vytvárať koláž praveku. Vyrobia si rastliny a zvieratá, ktoré svojou monštruóznosťou ohúrili aj samotného autora filmu. Všetci spolu vyrobia koláž, ktorá bude zdobiť priestory festivalu, ale tiež si každý môže domov odniesť samostaný výrobok dinosaura, mamuta či obrej vážky. Deväť z desiatich Zemano-pravekofilov odporúča pred wokrshopom pozrieť film. Tento workshop povedie Andrea Ondrušková.


NEDEĽA
13.00— 17.00 / Festivalová kaviareň*
>>>
SVETLO V POLYMÉROVEJ HMOTE
Posledný hviezdny workshop bude o neobyčajnej polymérovej hmote. Priamo v prostredí bytčianskej synagógy sa tak budú v nedeľu modelovať originálne kúsky, ozdoby a dekorácie z tejto hmoty, ktoré sa následne aj vypečú a finalizujú. Témou workshopu je svetlo, a preto budú výsledné polymérové kúsky aj svietiť. Ako? Príďte a nechajte sa prekvapiť od lektorky Andrei Zajacovej.

Voľný vstup na workshopy majú diváci, ktorí si kúpia 4-dňové alebo 1-dňové lístky na festival Hviezdne noci. Budú sa dať zakúpiť aj lístky iba na workshopy priamo pred začiatkom jednotlivých workshopov.

*V prípade nepriaznivého počasia sa všetky workshopy z festivalovej kaviarne pri synagóge presúvajú do Domu kultúry v Bytči.

>>> http://hviezdnenoci.sk/

Tešíme sa na stretnutie!

Miesto konania podujatia: Hviezdne noci Bytča, Námestie SR, Bytča
Dátum začiatku podujatia: 19. Augusta 2016 13:00
Dátum ukončenia podujatia: 21. Augusta 2016 17:00
Pravdepodobné súradnice: 49.2225N 18.5588E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Hviezdne workshopy 2016

Fotografie
Podobné podujatia