JAZZ V MESTE: RUDY LINKA TRIO

Podujatie Liptovský Mikuláš

JAZZ V MESTE: RUDY LINKA TRIO

Mezinárodne uznávaný gitarista Rudy Linka mieri v rámci európskeho turné opäť do Liptovského Mikuláša so svojim newyorským triom v zložení:
Rudy Linka - gitara Rudy Royston - bicie Crist Van Beest - kontrabas

Rudy Linka se narodil 29. mája 1960 v Prahe a už ako teenager si zamiloval jazz. Albumy si vtedy požičiaval od ďalších milovníkov jazzu a dokonca tiež z americkej ambasády v Prahe. V roku 1979 absolvoval klasickú gitaru na Pražskom konzervatóriu a začiatkom 80. rokov potom emigroval do Švédska, kde štyri roky študoval na Stockholm Music Institute. Získal švédske občianstvo a stretol tam tiež amerického basgitaristu Reda Mitchella, s ktorým začal spolupracovať. Ten Rudyho neskôr odporučil na Jim Hall Fellowship na bostonskej Berklee College of Music. V štúdiu pokračoval na The New School v New Yorku, kam se v roku 1986 presťahoval. Súkromne potom študoval u Johna Scofielda, Jima Halla alebo Johna Abercrombieho. Pod vlastným menom vydal 18 albumov na labeloch ako Timeless, Enja, Universal, Sony/BMG na ktorých si zahral s menami ako Paul Motian, Larry Grenadier, John Scofield a ďalšími. V roku 1998 byl čitateľmi časopisu DownBeat zvolený za jedného z desiatich najlepších jazzových gitaristov. Je zakladateľom festivalu Bohemia JazzFest a v Českej televízii má vlastnú reláciu „Linka“.

Vstupenky v predpredaji po 16 EUR, na mieste 20 EUR. Zľava 50% z plnej ceny vstupného pre ŤZP, seniorov nad 65 rokov a študentov.

20:00

 
Fotografie
Podobné podujatia