Keith Huff: Vytrvalý dážď

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Divadlo
Web podujatia:
www.lodteatro.sk/
Web organizátora:
www.lodteatro.sk/
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: Online predpredaj: lodteatro.inviton.sk Loď -Divadlo v podpalubí: info tel. a rezerv.: 0903 449 650 divadlovpodpalubi@gmail.com
Mysteriózny a temný súčasný príbeh so zápletkou a zvratmi v duchu antickej tragédie rozpráva o dvoch policajtoch Dennym a Joeym, ktorí brázdia ulice Chicaga (autorovo rodné mesto).
Príbeh introvertného Joeyho a živelného Dennyho vychádza zo skutočných udalostí, ktoré sa udiali v okolí Chicaga v osemdesiatych rokoch.
Celoživotné priateľstvo dvoch kolegov, pochôdzkárov, je vystavené ťažkým skúškam. Zatiaľ čo prvý má ženu, deti i dom, druhý je sám, má problémy s pitím a nad vodou ho drží hlavne parťák a jeho rodina. Dlhoročný chod vecí je však narušený, keď niekto zaútočí na Dennyho dom a vážne zraní jeho syna. Prvotné pochybenie, zanedbanie a porušenie nielen služobných postupov ale aj etických noriem má za následok spustenie lavíny udalostí, ktoré otrasú nielen osudmi ústrednej dvojice. 
Dynamický, rozprávačsky umne napísaný text s noirovým a zároveň poetickým príbehom skúma rozmer a hranice priateľstva, lojality, ale i lásky, dôvery a zrady.
Autorom hry Vytrvalý dážď je známy dramatik a scenárista Keith Huff, ktorý je autorom hier Detektívova žena, (The Detective’s Wife), Prenasledovaní šťastím (Pursued By Happiness), Vták a pán Banks (The Bird and Mr. Banks) a Veľké jazero, veľké mesto (Big Lake Big City).
Významná je aj jeho spolupráca na kritikou oceňovaných televíznych seriáloch, napr. Mad Men, American Crime a House of Cards.
Zinscenovaním tejto skvelej hry v spolupráci s občianskym združením per. ART v našom komornom divadle uvádzame jej spracovanie na Slovensku a prinášame tak dielo tohto oceňovaného súčasného autora na dosky našich divadiel.
-Preklad a dramaturgia: Martin Ondriska.
Scéna a kostýmy: Zuzana Hudáková.
Produkcia: Lenka Görfölová.

Rážia: Michael Vyskočáni

Hrajú: Kamil Mikulčík a Juraj Hrčka
Meno organizátora: o.z per. ART
Fotografie
Podobné podujatia
OKNO MÉ LÁSKY
Overené podujatieOKNO MÉ LÁSKY
Amfiteáter Kuchajda, Bratislava
Popolvár
Overené podujatiePopolvár
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava
PÁN KOLEGA,ČO MÁŠ NOVÉ?
Overené podujatiePÁN KOLEGA,ČO MÁŠ NOVÉ?
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
CYRANO - DIVADELNÁ UDALOSŤ ROKA 2024
Overené podujatieCYRANO - DIVADELNÁ UDALOSŤ ROKA 2024
Dom kultúry Ružinov, Bratislava