LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD SV. MARTINA 2019

Podujatie Ružomberok

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Kultúra, Podujatia pre deti
Ďalšie podujatia v meste Ružomberok

LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD SV. MARTINA 2019

Lampiónový sprievod sv. Martina je tradičným ružomberským podujatím pre jednotlivcov, páry či rodiny s deťmi.

V piatok 8. novembra 2019 zaplní ulice mesta už po deviaty krát. Mesto Ružomberok v spolupráci s Galériou Ľudovíta Fullu tento rok ponúka záujemcom možnosť vyrobiť si vlastný lampión.

„Pre všetky šikovné ruky sme v spolupráci s Mestom Ružomberok pripravili hneď dve tvorivé dielne - 2. novembra 2019 Ručne stručne: makramé lampión a 6.novembra 2019 Famíliart špeciál s názvom Fullampión,“ hovorí Zuzana Gažíková - riaditeľka Galérie Ľ. Fullu v Ružomberku. Vlastný lampión, nielen na Fullove motívy, si môžu rodiny s deťmi vyrobiť priamo v galérii.

„Už tradične sme pre spoluprácu oslovili všetky materské a základné školy v meste, a preto veríme, že aj tento rok bude sprievod obohatený o jedinečné dielka. Napríklad v ZŠ Černová budú deti vyrábať lampióny papierové, v Liptovskom múzeu šikovné ruky vyrobili lampióny z rôznych recyklovaných materiálov a žiaci výtvarného odboru ZUŠ Ľ. Fullu vyrobené dielka vystavia priamo na podujatí v Parku Š. N. Hýroša,“ nadšene hovorí Gabriela Demčáková z ružomberskej radnice.

Zraz lampiónových nadšencov bude 8. novembra o 16:30 v Parku Š.N.Hýroša. Úvod bude patriť divadielku pre deti s názvom Láskavý Martin v réžii literárno - dramatického odboru ZUŠ Ľ. Fullu a potom sa sprievod pohne do ulíc po trase: Park Š.N.Hýroša, krátko po Mostovej, Veľkým Závozom  k mestskej radnici, Malým Závozom, po ulici Podhora a Mostová, späť do parku. „Veríme, že pocit radosti, šťastia a spolupatričnosti naplní aspoň na chvíľu každého z nás,“ dopĺňa za radnicu Gabriela Demčáková.

Sprievod je pomenovaný po  dobrodincovi sv. Martinovi, ktorý svoju pomoc venoval predovšetkým ľuďom v núdzi, a preto je dobrým zvykom, že súčasťou lampiónového sprievodu je aj benefičná aktivita, tento rok  s názvom Pomôžme s pocitom domova.

„Pripravujeme zbierku čistej a nepoškodenej posteľnej bielizne, utierok i uterákov, ale najmä drogérie. Pomôže aj maličkosť - šampóny vlasové i telové, holiace veci, hygienický materiál pre ženy, mydlá, prášky na pranie i na riad, zubné kefky, pasty a podobne, ktoré prinesieme do parku pred sprievodom. Pomoc nasmerujeme pre zariadenie sociálnych služieb Útulok Ružomberok. Veríme, že nezostaneme ľahostajní a pomôžeme núdznym. Za všetko vopred ďakujeme,“ uvádza Andrea Dobošová - predsedníčka Materského centra Nevedko, ktoré zbierku organizuje.

Podujatie financuje a organizuje Mesto Ružomberok, sprievodné podujatia zabezpečujú Materské centrum Nevedko, Galéria Ľ. Fullu, ZUŠ Ľ. Fullu a ďalší partneri.

Fotografie
Podobné podujatia
FERDO MRAVEC
Overené podujatieFERDO MRAVEC
Veľká dvorana KDAH, Ružomberok
LEGO PÁRTY pre deti
Overené podujatieLEGO PÁRTY pre deti
bratská jednota baptistov, Ružomberok
MÓDNY NÁVRHÁR 2024
Overené podujatieMÓDNY NÁVRHÁR 2024
Dom kultúry A. Hlinku, Ružomberok
II. SÚŤAŽ V PLIESKANÍ BIČOM
Overené podujatieII. SÚŤAŽ V PLIESKANÍ BIČOM
Amfiteáter, Liptovské Sliače