Matteo Tambussi & Marek Kuchta: Daily Songs Žilina

Podujatie Žilina

Matteo Tambussi & Marek Kuchta: Daily Songs Žilina / koncert v záhrade Stanice

Aká je identita Žiliny? Je nejakým spôsobom uchopiteľná? Je uchopiteľná aspoň letmo? Je uchopiteľná hudobne? Matteo Tambussi a Žilinčan Marek Kuchta sa o to pokúsia počas dvojtýždňovej umeleckej rezidencie, ktorú strávia na Stanici. Budú zhudobňovať inšpirácie získané prechádzkami mestom a rozhovormi s jeho obyvateľmi.

„Projekt Daily Songs Žilina je zaujímavou príležitosťou zaoberať sa mojím rodným mestom. Jednak sa snažiť dostať mu na koreň, preniknúť k jeho podstate, a na druhej strane uchopiť ho aj poetickou formou, čiže priblížiť sa k veciam neuchopiteľným,“ hovorí Marek.

„Ľudia v Žiline majú neuveriteľne veľa príbehov. Akokoľvek sa nám s nimi podarí naložíť, bude to veľkým prínosom pre našu kreativitu. Dúfame, že niečo z toho dokážeme odovzdať naspäť,“ dodáva Matteo.

Výsledok ich spolupráce zaznie na open air koncerte v záhrade Stanice.

Matteo Tambussi je hudobník pôsobiaci v Berlíne, známy aj z Musical Vitamins BBC 6. Vydal dve EP – Prince Tortuggi (2016) a Spiritual Slang (2014). Marek Kuchta je žilinský pesničkár. Je členom skupiny Ditch the Fridge, ktorá pripravuje vydanie debutového EP k záveru roka 2016.

http://matteotambussi.bandcamp.com/
http://www.ditchthefridge.com/

Vstupné je dobrovoľné.

Miesto konania podujatia: Stanica Žilina-Záriečie, Závodská cesta 3, Žilina
Dátum začiatku podujatia: 26. Augusta 2016 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 26. Augusta 2016 22:00
Pravdepodobné súradnice: 49.2184N 18.731E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Matteo Tambussi & Marek Kuchta: Daily Songs Žilina / koncert v záhrade Stanice

Fotografie
Podobné podujatia