One Day Jazz Festival Jeseň 2017

Podujatie Bratislava

One Day Jazz Festival Jeseň 2017 - Bratislava

10. november - Istropolis (Veľká sála), Bratislava
Ronald Bruner Jr.
Somi
Martin Valihora – White Moon Session
Radio Big Band feat. Radovan Tariška & Benito Gonzales
Po úspešnej letnej edícii prichádza do našich miest ďalšie vydanie One Day Jazz Festivalu. Novembrová nádielka skvelej hudby bude mimoriadne štedrá.
Headlinerom nadchádzajúceho One Day Jazz Festivalu je držiteľ ocenenia Grammy, výnimočný bubeník, skladateľ a producent Ronald Bruner Jr. Novodobý jazzový fenomén začal hrať na bicích už ako dvojročný (!) Svoj talent ďalej rozvíjal pod vedením otca Ronalda Brunera Sr., bubeníka, ktorý hrával s Dianou Ross či s formáciou The Temptations.
Ocenenie Grammy získal v roku 2010 ako člen kapely Stanleyho Clarka (www.grammy.com/grammys/artists/ronald-bruner-jr). Po boku Marcusa Millera absolvoval v tom istom roku turné Tutu revisited a o tri roky neskôr dostal príležitosť zahrať si s Princeom. Na konte má tiež spolupráce s Kendrickom Lamarom, Thundercat, Erykah Badu, Georgeom Dukeom, Al Jarreau a ďalšími špičkovými umelcami.
Ronald Bruner Jr. vydal svoj debutový album Triumph v marci 2017.
Dcéra prisťahovalcov z Rwandy a Ugandy očarila svojím talentom jazzovú scénu v New Yorku, a vzápätí odišla žiť do Nigérie, kde hľadala novú hudobnú inšpiráciu. Výsledkom bol jej prelomový album The Lagos Music Salon (2014), ktorý si vyslúžil vysoké hodnotenia kritikov i pozornosť prestížneho magazínu Billboard a Somi vystrelil na prvé priečky medzinárodných jazzových rebríčkov. Jednu z najmarkantnejších recenzií zverejnil legendárny americký denník The Huffington Post, ktorý Somi označil za „novú Ninu Simone.“
Talentovanú mladú umelkyňu, ktorá na svojich vystúpeniach kombinuje angličtinu so širokou škálou afrických jazykov, si prizvali na spoluprácu hviezdy ako John Legend, Danilo Perez, Mos Def či Jennifer Hudson. Vlani Somi vystúpila v slávnej newyorskej Carnegie Hall po boku Dave Matthewsa, Hugha Masekelu a Vusiho Mahleselu pri príležitosti osláv 20. výročia nezávislosti Južnej Afriky.
V marci 2017 vydala Somi nový album s názvom Petite Afrique.
Domácu scénu bude na novembrovom One Day Jazz Festivale reprezentovať Radio Big Band. Voľné zoskupenie hudobníkov rôznych generácií povedú v tandeme uznávaný slovenský saxofonista Radovan Tariška a zahraničný hosť, popredný svetový jazzový pianista Benito Gonzales, ktorý už hosťoval a spolupracoval s viacerými slovenskými umelcami (Sisa Michalidesová, David Hodek).
Organizátor festivalu Martin Valihora sa predstaví so svojím novým projektom White Moon Session.

Miesto konania podujatia: Istropolis, Trnavské mýto 1, Bratislava
Vstupenky: https://ssl.ticketportal.sk/event.aspx?id=24343&target=4
Dátum začiatku podujatia: 10. Novembra 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 10. Novembra 2017 23:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1592N 17.1276E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia One Day Jazz Festival Jeseň 2017 - Bratislava

Meno organizátora: One Day Jazz Festival
Fotografie
Podobné podujatia