Otto Hejnic trio (CZ)

Podujatie Košice

Otto Hejnic trio (CZ)

Otto Hejnic je hráč na bicie nástroje, conga, perkusie, piano. Je to tiež skladateľ a fotograf. Absolvoval Pražské štátne konzervatórium (bicie a klavír) u profesora Veselého. Pre svoj osobitý štýl, veľkú originalitu a univerzálnosť je často vyhľadávaným bubeníkom. Pôsobil vo veľkom počte hudobných telies a ako sideman nahral okolo 30 CD. Pravidelne koncertuje v Česku, Európe a USA.

V roku 1997 získal štipendium na štúdiá na Berkelee School of Music. V deväťdesiatych rokoch bol predvádzacím hráčom na Yamaha Drums Workshop a učiteľom na International School of Music and Fine Arts Prague (ISMFA).

V priebehu rokov 2000 – 2005 hrál v USA s hráčmi ako Joe Rybczyk jr., Jason Fraticelli, Gustavo Carucci, Marcin Garbulinsky, Ben Meigners,
Steve Reagele, atď. V roku 2004 nahral album Live from New Orleans.

V roku 2010 vytvoril hudbu k divadelnej hre Sleeping Around pre Strašnické divadlo. Pravidelne vystavuje svoje fotografie (Liberecká galérie, kaviareň a výstavná sieň, Praha-Galérie Rock Cafe, Galérie Cafe Obzor Rudná, atď.)

V roku 2012 natočil so svojim triom kritikmi veľmi vysoko oceňovaný debutový album One. V seprembri 2014 vydalo trio druhý album Standards One. Spoluhráčmi Otta Hejnica sú kontrabasista Josef Fečo a pianista Ondrej Krajňák.

V roku 2013 zložil hudbu k filmovému dokumentu Josefa Abrháma ml. s názvom Hotelier. Vo filme hrali Pavel Landovský, Vladimír Pucholt, Josef Abrhám, Libuše Šafránková, Jan Kačer a ďalší. Film bol v roku 2014 nominovaný a ocenený na mnohých festivaloch, vrátane cien Český lev.

V januári 2014 natočil s Rajnosek B.and album For You, ktorý bol ocenený ako ako najlepší český smoothjazzový album. S legendárnym klavíristom a skladateľom Karlom Růžičkom a jeho BigBandom natočil päť skladieb na novom slbume, ktorý vyšiel v auguste 2014.

Vo vydavateľstve Hevhetia tejto formácii vyšiel v roku 2016 v poradí tretí album s názvom Lights.

Otto Hejnic – bicie
Ondrej Krajňák – klavír
Josef Fečo – kontrabas
Vstupné: 4,– EUR

Koncerty v Smelly Cat nie je možné zakúpiť v predpredaji

Rezervácie len pre koncerty v Smelly Cat – tel. č.: 055/728 98 44

Miesto konania podujatia: Cafe & Bar Smelly Cat, Hlavná 100, Košice
Dátum začiatku podujatia: 6. Júla 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 6. Júla 2017 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.725N 21.2557E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Otto Hejnic trio (CZ)

Fotografie
Podobné podujatia
QUEENSHOW
Overené podujatieQUEENSHOW
Spoločenský pavilon, Košice
JAREK NOHAVICA
Overené podujatieJAREK NOHAVICA
DOM UMENIA, Košice
Jarek Nohavica
Overené podujatieJarek Nohavica
DOM UMENIA, Košice