Otvorenie Račianskeho kultúrneho a športového leta 2020

Podujatie Bratislava

Otvorenie Račianskeho kultúrneho a športového leta 2020
Pridať do môjho kalendára
Kino, Koncerty, Podujatia pre deti
Web organizátora:
www.raca.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: kultura@raca.sk

Pripravili sme podujatia pre všetky vekové kategórie Račanov a návštevníkov Rače s rôznym vkusom a záujmami. Zapojili sme aj miestne komunity, spolky a kluby.

Kultúrne a športové leto odštartujeme netradične dňa 26. 6. o 16:00 otvorením Obecnej čitárne v Obecnej záhrade. Z knižky „Abeceda psa Gordona“ vám príde prečítať priamo spisovateľka Mária Vrkoslavová-Ševčíková, spoločnosť jej bude robiť psík Gordon.

Po besede si deti budú môcť knihu kúpiť s podpisom autorky, venovaním a pečiatkou psej labky. Čokoládový kokeršpaniel Gordon je priateľ ľudí, no najmä detí. Zo stretnutí s nimi vzniklo už niekoľko knižiek. Tentoraz sa čokoládový Gordon skamarátil s abecedou a na každé písmenko z nej zažil dobrodružstvo, či napísal príbeh. Ako sa mu to podarilo a či aj pes môže mať žiacku knižku, sa dozvieš z príbehov v nádherne ilustrovanej knihe.

O 17.00 hod. budeme v Obecnej záhrade pokračovať komorným koncertom v podaní Salónneho orchestra AFRODÍTÉ.

Počas koncertu si vypočujete známe filmové a muzikálové melódie a populárnu hudbu celého 20. storočia v originálnom prevedení krásneho dámskeho kvinteta. Originálne aranžmány pre husle, violu, čelo, klavír a flautu, občas doplnené spevom, vytvorili poprední slovenskí skladatelia a aranžéri. Orchester v poslednom období účinkoval v rámci cyklu Umenie pod oknami festivalu Viva Musica.

Príďte sa spoločne potešiť do Obecnej záhrady a vychutnať si rodinnú atmosféru, posedieť si môžete na tulivakoch, zakúpiť si kávičku, či dobré vínko od miestnych vinárov.

O 19.00 hod. sa presúvame pred vinotéku Račianskeho vinohradníckeho spolku na Námestí A. Hlinku, kde vám k poháru vína zahrá jazzový gitarista Vladimír "Jimmy" Nikulin.

Račiansky vinári opäť priblížia jedinečnú atmosféru starých a aj tých novovybudovaných pivníc a pozvú vás do priestorov kde sa víno dorába, uskladňuje a hlavne vychutnáva.

Deň zakončíme už tradične úvodným premietaním Letného kina Rača v amfiteátri v Knižkovej doline. O 21.30 hod. si môžete prísť vychutnať rodinný animovaný film Tajný život maznáčikov 2.

27. júna si pre vás pripravila H&T Dance company program pre Raču v amfiteátri v Knižkovej doline.

Príďte si pozrieť tanečné predstavenia a nové choreografie členov klubu pod holým nebom v príjemnom prostredí prírodného amfiteátra.

O 16.00 hod. si môžete prísť pozrieť detské tanečné interaktívne predstavenie o malej víle Zvonilke, ktorá prišla na svet s prvým detským smiechom - Cililing a baletka.

Deti, máte radi bublifuky? O 17:30 má pre vás Mr. Bubble pripravenú nezabudnuteľnú bublinovú show!

O 18.00 hod. uvidíte nové choreografie klubu - formácie HIP hop, show, DancingMoms

Mr. Bubble sa opäť vráti o 19.15 hod., tentokrát s bublinovým workshopom.

20.30 hod. príde vyvrcholenie programu - Mamma Mia - Together Forever! - tanečné predstavenie spracované podľa filmov Mamma Mia a Mamma Mia here we go again

Vstup na podujatia v rámci otvorenia kultúrneho leta je voľný. Stánky s občerstvením sú samozrejmosťou a komu by bola zima, budú pripravené aj deky.

Zmena programu vyhradená. Prosím, sledujte a dodržujte aktuálne nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

Podujatie podporili Rajo a.s. a Villa Vino Rača a.s.

Miestny úrad Mestskej časti Bratislava-Rača si Vás dovoľuje upozorniť, že zo spoločenských, kultúrnych a športových akcií organizovaných mestskou časťou sú vyhotovované zvukové a obrazové záznamy, ktoré budú použité na spravodajské a propagačné účely o aktivitách mestskej časti. Účasťou na týchto podujatiach udeľuje fyzická osoba súhlas s vyhotovovaním fotografií a iného audiovizuálneho materiálu a s jeho zverejnením na adrese webového sídla, na adrese oficiálnych stránok sociálnych sietí mestskej časti Bratislava-Rača a v periodiku Račiansky výber, výlučne za účelom prezentácie alebo poskytnutia informácii o podujatiach, v súlade s §12 ods., 3 zákona číslo 40/1964 Zb. občianskeho zákonníka v znení neskorších predpisov.

Meno organizátora: Mestská časť Bratislava-Rača
Fotografie
Podobné podujatia
ROD STEWART
Overené podujatieROD STEWART
Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava
50 Cent 2024
Overené podujatie50 Cent 2024
na starom letisku vo Vajnoroch, Bratislava
Joker Out
Overené podujatieJoker Out
na starom letisku vo Vajnoroch, Bratislava
DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE
Overené podujatieDIMITRI VEGAS & LIKE MIKE
na starom letisku vo Vajnoroch, Bratislava