Peter Balogh Orchestra: Filmová hudba

Podujatie Košice

Peter Balogh Orchestra: Filmová hudba

Počúvať filmovú hudbu je rovnako silný zážitok ako pozerať film, ktorý na pozadí dotvára hudba. Vyvolať silné emócie a spomienky na videné tituly vedia aj hudobníci bez filmového plátna. Večery filmovej hudby patria medzi veľmi obľúbené a navštevované formáty, ktoré vypredávajú sály bez ohľadu na to, či sa na pódiu objaví jeden interpret, viacerí alebo hoci celý orchester.

Štyria muzikanti sa budú snažiť zaujať publikum na koncerte v Kasárňach/Kulturparku 19. januára o 19:00 hod. Nové hudobné teleso Peter Balogh Orchestra, ktoré vzniklo počas uplynulého leta, má vo svojom portfóliu filmovú hudbu, salónnu, hudbu národov, celosvetové melódie či operety.

Zakladateľom a lídrom kvarteta je košický huslista Peter Balogh a jeho ďalšími členmi sú vynikajúci hudobníci zo Slovenska a Maďarska. Na klavíri hrá Drahuš Bango z Trnavy, na violončele Duka Elemér a na kontrabase Jozsef Ökrös, obaja z Budapešti.

Duka Elemér pochádza z hudobníckej rodiny. Jeho starý otec bol violončelista, otec huslista. Práve oni ho viedli k hre na violončelo už od útleho veku. Ako 12-ročného ho prijali na konzervatórium Bélu Bartóka ako výnimočný talent. Neskôr nastúpil na Vysokú školu múzických umení v Budapešti. V súčasnosti vystupuje ako sólový hráč a pôsobí aj v niekoľkých orchestroch, napríklad v Peter Balogh Orchetsra, Bohémien Virtuózy, Orchester Hungaricum.

József Ökrös je z rodiny s dlhodobou hudobníckou tradíciou. Má troch bratov, ktorí sú tiež významní hudobníci. Vyštudoval konzervatórium Bélu Bartóka v Budapešti, momentálne pôsobí v Peter Balogh Orchestra a zároveň v Orchester Hungaricum

Drahoslav Bango vyštudoval hru na klavíri na bratislavskom konzervatóriu. Momentálne študuje na Janáčkovej akadémii v Brne. Získal niekoľko prvenstiev na mnohých národných aj medzinárodných súťažiach. Pôsobí vo viacerých hudobných telesách. Má našliapnuté na sólovú dráhu.

Peter Balogh pochádza zo starej košickej hudobníckej rodiny. Od mladého veku pôsobil vo viacerých hudobných telesách. Momentálne hosťuje v Štátnom divadle v Košiciach a vedie Peter Balogh Orchestra. Účinkoval vo viacerých štátoch Európy.

vstupné: 5 € v predpredaji / 7 € v deň podujatia

Miesto konania podujatia: K13 - Košické kultúrne centrá, Kukučínova 2, Košice
Vstupenky: http://ticketware.eu/p/5REe
Dátum začiatku podujatia: 19. Januára 2018 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 19. Januára 2018 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7141N 21.2564E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Peter Balogh Orchestra: Filmová hudba

Meno organizátora: K13 - Košické kultúrne centrá
Fotografie
Podobné podujatia