Podsitnianske dni hojnosti Baďan 2018

Podujatie Baďan

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kultúra, Remeslá, Zvyky a tradície
Ďalšie podujatia v meste Baďan

Podsitnianske dni hojnosti Baďan 2018

XVIII. ročník folklórneho festivalu zameraného na návrat k ľudovým zvykom a tradíciám. Témou tohto ročníka je drevo - jeho využitie kedysi... a dnes.
Našim cieľom je priblížiť návštevníkom nielen rôzne využitie dreva (stavebné - kresanie hrád, úžitkové - výroba sudov, lyžíc, misiek, hračiek, okrasné - šperky, svietniky, sochy a pod.), ale aj rôzne techniky spracovania dreva od tradičného ručného opracovania až po moderné opracovanie pomocou motorových píl.
Počas podujatia vystúpia folklórne súbory a spevácke skupiny: FSk z Kopaníc, DFS Prvosienka z Banskej Bystrice, Sliackovci, FS Poničan z Poník, DFS Tekovanček zo Starého Tekova, FS Hriňovčan z Hriňovej, SSk Rudnianka z Rudna nad Hronom, FSk Baďančanka.

o 15.00 hod.
- prezentácia Románskej rotundy a prednáška o jej objavení v podaní Ing. arch. Ivety Chovanovej (v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva)
- podporujeme Slovenský deň kroja - pridajte sa k nám a zúčastnite sa nášho podujatia v tradičnom kroji (budeme súčasťou akcie, ktorá sa koná na námestí SNP v Banskej Bystrici)
o 16.30 hod.
- deti zabaví Sníček HUGO z TV RIK

Sprievodné akcie:
- predaj a prezentácia diel tradičných remeselníkov
- predaj výrobkov regionálnej značky HONT
- atrakcie pre deti (skákací hrad)
- maľovanie na tvár
- tvorivé dielne pre deti
- škola kresania trámov
- tradičné jedlá
- ochutnávka špecialít a iné.

Vstupné 1 €

Zmena programu vyhradená!!!!

Fotografie
Podobné podujatia