PREDSTAVENIE A KRST KNIHY HISTÓRIA TURISTIKY

Podujatie Ružomberok

PREDSTAVENIE A KRST KNIHY HISTÓRIA TURISTIKY

Klub slovenských turistov v Ružomberku pozýva ružomberských turistov, priaznivcov turistiky i širokú verejnosť na stretnutie pri príležitosti tohtoročného výročia 100 rokov organizovanej turistiky v Ružomberku.

V roku 1919 bol v našom meste založený Tatranský spolok turistický, prvá slovenská turistická organizácia, ktorá položila základy organizovanej turistiky pre širokú verejnosť bez rozdielu spoločenského postavenia.

Súčasťou programu bude predstavenie a krst knihy Ing. Jozefa Hýroša História turistiky v Ružomberku, ktorá bola vydaná KST v Ružomberku s podporou Mesta Ružomberka a Mondi SCP, Pamätného odznaku 100 rokov organizovanej turistiky v Ružomberku a Pamätnej tabule k uvedenému výročiu, ktorá bude umiestnená na Májekovej chate na Malinom Brde.

Knihu s podpisom autora a pamätný odznak si môžu prítomní zakúpiť priamo na mieste.

Kniha mapuje históriu turistiky v Ružomberku od čias Rakúsko - Uhorskej monarchie až po dnešok. Kniha má 256 strán, je obsahovo a graficky pekne spracovaná, je unikátna svojimi informáciami a dobovými fotografiami, ktoré ešte neboli nikde zverejnené. Táto kniha by nemala chýbať v knižnici žiadneho ružomberského turistu. Je tiež vhodná ako darček pre všetkých priateľov turistiky a prírody. 

Čas:
18:00 hod.
Miesto:
Synagóga v Ružomberku
Popis:

Fotografie
Podobné podujatia