PUSH UP 1-3

Podujatie Ružomberok

PUSH UP 1-3 (derniéra)

20. repríza = derniéra. Kde inde ako doma?! Ak ste PUSH UP v podaní Ružomberského divadla RosaThea ešte nevideli, toto je posledná výzva ;).

O HRE
Príbeh divadelnej hry sa odohráva v prostredí nadnárodného koncernu. V osobnej konfrontácii sa stretávajú tri dvojice pracovníkov spoločnosti. Cieľ každého je jasný – uspieť, byť najlepší a „pochovať súpera“. Mužsko-ženský princíp, stret rovnakých pohlaví, rôznych generácií, odlišného postavenia v rámci firemnej hierarchie a vždy spoločný menovateľ - honba za dosiahnutím pracovného úspechu za akúkoľvek cenu. V inscenácii ide o generačnú výpoveď o svete, ktorý žijeme tu a teraz, snahe o sústavný kariérny rast, aj na úkor osobného života, citov, pocitov, ľudskej emočnej blízkosti. Je to aj príbeh o hľadaní osobného šťastia a naplnenia, ktorých zdrojom by sa mohol javiť pracovný úspech, povýšenie, vystrelenie vpred – push up. ...je toto naozaj to pravé, čo nás robí šťastnými?

O AUTOROVI
Roland Schimmelpfennig (1967) patrí v Európe medzi najčastejšie uvádzaných nemeckých autorov. Je autorom vyše tridsiatich textov pre divadlo a jeho hry sa hrajú v 40 krajinách po celom svete. Od roku 1996 je autorom v slobodnom povolaní a píše drámy na objednávku pre rôzne nemeckojazyčné divadlá. Okrem textov pre divadlo napísal množstvo rozhlasových hier a dve operné libretá. Za svoju tvorbu získal viacero význačných cien v nemecky hovoriacich krajinách. V posledných rokoch sa príležitostne venuje aj divadelnej réžii svojich textov vo viedenskom Burgtheatri.
Pre Schimmelpfenniga je dramatický text počiatočným východiskom a zároveň ústredným bodom divadelného predstavenia. Vyvinul svoju vlastnú formu naratívneho divadla, ktoré je zvyčajne štruktúrované ako koláž a pravidelne obsahuje surreálne alebo fantastické prvky. Vo svojich textoch sa vzdáva tradičného pevného spojenia herca s postavou, jednotliví predstavitelia neustále vystupujú zo svojich úloh, aby ich publiku popisovali, komentovali alebo si ich zamieňali. Divák je tak udržiavaný v racionálnom odstupe od hry, zatiaľ čo naratívna rovina textu Schimmelpfennigovi súčasne ponúka príležitosť na emocionálne zapojenie publika.

OSOBY a OBSADENIE
Angelika: Jana Jellušová
Sabina: Iveta Kloptová
Patrícia: Alžbeta Jacková
Róbert: Juraj Matula
Frank: Jozef Mišák
Hans: Rastislav Málik
Heinrich: Martin Maga
Mária: Tatiana Ševčíková

REALIZAČNÝ TÍM
Scéna: kolektív
Kostýmy: Iveta Kloptová
Hudba a médiá: Jakub Pišek
Technická spolupráca: Július Stančok, Andrej Klačko
Dramaturgia: kolektív
Preklad: Peter Lomnický
Réžia: Marianna Stančoková

OCENENIA
Liptovská ochotnícka scéna 2017 - regionálna súťaž
RND RosaThea - víťaz kategórie divadla dospelých za okres Ružomberok a postup do krajského kola súťaže
Ivet Kloptová - cena za kostýmy
Marianna Stančoková - cena za režijný a výtvarný koncept inscenácie

Turčianske javisko 2017 - krajská súťaž
2. miesto v kategórii divadla dospelých a postup do celoslovenského kola súťaže

Belopotockého Mikuláš 2017 - celoslovenská súťaž
účasť

PREMIÉRA
30. december 2016 (piatok), 19:00, Synagóga, Ružomberok

VSTUPNÉ
3 €

Miesto konania podujatia: Panoptikum Ružomberok, Podhora 1320/28, Ružomberok
Dátum začiatku podujatia: 17. Novembra 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 17. Novembra 2017 20:30
Pravdepodobné súradnice: 49.0809N 19.3046E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia PUSH UP 1-3 (derniéra)

Meno organizátora: Občianske združenie RosArt
Fotografie
Podobné podujatia