Scandi: Darkland

Podujatie Košice

Scandi: Darkland

Prehliadka súčasnej severskej kinematografie SCANDI, ktorú organizuje Film Europe Media Company, prinesie v januári výber najnovších filmov. Škandinávska filmová produkcia ponúka každý rok žánrovo pestré filmy, ktoré sú divácky atraktívne a zároveň mnohé z nich uvádzané a oceňované aj na prestížnych festivaloch. V Kasárňach/Kulturparku uvidia diváci tri snímky – Darkland, A Horrible Woman a Časovaňu doktora Proktora, ktoré sa budú premietať v dňoch 26. – 28. januára o 19:30 hod.

Prvým filmom zo škandinávskej produkcie je dánsky akčný triler Darkland (Underverden) v réžii Fenara Ahmada. Zaid (Dar Salim) je úspešný kardiochirurg, ktorého rodina pochádza z Iraku a v Dánsku sa usadila už pred tridsiatimi rokmi. Má dôvod k oslave. Spolu so svojou pôvabnou ženou Stine (Stine Fischer Christensen) očakávajú prírastok do rodiny. Ich spoločnú piatkovú oslavu v kruhu priateľov nečakane preruší návšteva Zaidovho brata Yasina, ktorý sa dostal do problémov kvôli organizovanému zločinu. Súrne žiada svojho staršieho súrodenca o pomoc.

Po tom, čo Zaid pomoc odmietne poskytnúť, Yasin je kruto a drasticky potrestaný vodcom gangu, na čoho následky nasledujúci deň v nemocnici zomiera. A keďže má polícia pre nedostatok dôkazov ruky zviazané, Zaid sa rozhodne vziať spravodlivosť do svojich rúk. Začne misiu na odstránenie všetkých zločineckých gangov v Kodani. Maskuje sa a dostáva sa do kriminálneho podsvetia. Lenže Zaidova pretrvávajúca vojna ma vážne dôsledky na neho a jeho rodinu, takže sa musí rozhodnúť, či za to cena pomsty stojí.

Vstupné: 3 €

Miesto konania podujatia: K13 - Košické kultúrne centrá, Kukučínova 2, Košice
Vstupenky: http://ticketware.eu/p/5Nxz
Dátum začiatku podujatia: 26. Januára 2018 19:30
Dátum ukončenia podujatia: 26. Januára 2018 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7141N 21.2564E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Scandi: Darkland

Meno organizátora: K13 - Košické kultúrne centrá
Fotografie
Podobné podujatia