Smelý Zajko

Podujatie Zvolen

Smelý Zajko

Rozprávka o dobrodružstvách Zajka, ktorý prekonal svoj strach.

Rozprávka Smelý Zajko patrí k erbovým slovenským rozprávkam. Sprevádzala detstvo viacerých generácií a aj dnes patrí k najznámejším titulom pre deti. Večne zasnívaný Zajko prekoná svoj strach a vyberie sa do sveta. Chce nájsť pole plné kapusty, zahnať zajkom hlad a získať srdce Zajkuľky. Na ceste ho čaká veľa dobrodružstiev a stretnutí s priateľskými, ale i nebezpečnými zvieratkami. Vďaka stretnutiu s Bábkarom však Zajko uverí, že sa môže stať smelý. A tiež zistí, ako môže premeniť svoje sny na skutočnosť. Rozprávku sprevádzajú originálne piesne a pútavé vizuálne spracovanie.

Mladá talentovaná režisérka Jana Ovšonková vníma rozprávku ako príbeh o odvahe snívať a prekročiť svoje hranice:

„Smelý Zajko nesie v sebe toho viac ako sa na prvý pohľad zdá. Človek v prvom rade vníma veľmi pekné ilustrácie Jaroslava Vodrážku, umelecký jazyk autora, zaujímavý sled udalostí, ktoré dieťa, ale i dospelý, počúva so zatajeným dychom. Medzi riadkami sa však skrýva príbeh o obrovskej odvahe Zajka vstúpiť na ľudské chodníčky, o hľadaní seba samého, o túžbe byť výnimočný. V súčasnosti sa veľmi často stretávame s predsudkami a strachom voči inakosti. Odvaha a výnimočnosť nášho Smelého Zajka spočíva v nalomení týchto klišé. Veď prečo by zajko nemohol mať parádne šaty od krajčíra, auto či bicykel, alebo vlastniť pole plné kapusty? Preto, lebo je zajac? Nemyslím si.“

INFORMÁCIE K VYSIELANIU:
Prihlásiť sa na sledovanie záznamu predstavenia môžete v čase jeho trvania, pričom ho budete môcť sledovať od začiatku do konca.

o 16:00 // 4 €

ONLINE PODUJATIE

Fotografie
Podobné podujatia