STEFANO BOLLANI TRIO /IT/

Podujatie Bratislava

STEFANO BOLLANI TRIO /IT/

Stefano Bollani Trio – vystúpenie na City Sounds Festivale v Bratislave

Stefano Bollani, geniálny a eklektický hudobník, skladateľ a džezový klavirista, bude koncertovať v auditóriu Slovenského rozhlasu v Bratislave spoločne s bubeníkom Bernardom Guerra a kontrabasistom Gabrielem Evangelistom v rámci City Sounds Festivalu.

Stefano Bollani (Miláno, 1972) začal študovať hru na klavíri ako šesťročný a profesionálne debutoval ako pätnásťročný. Po ukončení štúdia na konzervatóriu vo Florencii v roku 1993 a po krátkej skúsenosti ako hosťujúci hudobník vo svete popu po boku interpretov ako Raf a Jovanotti sa presadil v oblasti jazzovej hudby a koncertoval na javiskách ako Town Hall v New Yorku, Barbican Centre v Londýne, La Scala v Miláne, či Salle Pleyel v Paríži. Zásadný význam má jeho spolupráca s Enricom Ravom, ktorá začala v roku 1996 a trvá dodnes. S Enricom absolvoval stovky koncertov a nahrali spolu 13 albumov. V priebehu svojej kariéry spolupracoval s osobnosťami ako Richard Galliano, Bill Frisell, Gato Barbieri, Sol Gabetta, Phil Woods, Lee Konitz, Pat Metheny a Chick Corea.

Medzi rokmi 2002 a 2006 nahral štyri albumy pre francúzske vydavateľstvo Label Bleu. V roku 2007 vychádza “BollaniCarioca”, album nahratý v Rio De Janeiro. Počas nasledujúcich rokov vytrvalo spolupracuje s brazílskymi hudobníkmi ako Hamilton De Holanda, Chico Buarque, Caetano Veloso, Egberto Gismonti. Svoj klavír požičal napr. aj talianskej pop-rockovej hviezde Irene Grandi, s ktorou vydal album s názvom “Irene Grandi e Stefano Bollani” (2012).

Do jeho novšej produkcie patrí “Big Band” (2013), “Joy In Spite of Everything” (2014), “Sheik Yer Zappa” (2014), live concert venovaný Frankovi Zappa a “Napoli Trip” (2016) a „Piano variations on Jesus Christ Superstar“ (2020).

V oblasti klasickej hudby vystupoval ako sólista s rôznymi symfonickými orchestrami (Gewandhaus Leipzig, Concertgebouw Amsterdam, Orchestre de Paris, Filharmonický orchester pri divadle Scala v Miláne, Santa Cecilia v Ríme, Toronto Symphony Orchestra) po boku dirigentov ako Zubin Mehta, Kristjan Järvi, Daniel Harding, Antonio Pappano a predovšetkým Riccardo Chailly, s ktorým nahral “Rhapsody in Blue” a “Concerto in Fa” od Gershwina (2010), ocenené platinovou platňou s viac ako 70.000 predanými kópiami.

20:00


Fotografie
Podobné podujatia
CHOREA GALA 2024
Overené podujatieCHOREA GALA 2024
Grand Hotel River Park, Bratislava
ROD STEWART
Overené podujatieROD STEWART
Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava
KALI
Overené podujatieKALI
Club Hron, Bratislava
Whitney Houston Tribute koncert
Overené podujatieWhitney Houston Tribute koncert
STARS auditorium, Bratislava
DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE
Overené podujatieDIMITRI VEGAS & LIKE MIKE
na starom letisku vo Vajnoroch, Bratislava
MIRO JAROŠ- DISKO-TURNÉ PRE CELÚ RODINU
Overené podujatieMIRO JAROŠ- DISKO-TURNÉ PRE CELÚ RODINU
Amfiteáter Rača, Bratislava, Bratislava