To najlepšie z Ázie

Podujatie Košice

To najlepšie z Ázie

Ázia je najväčším a najľudnatejším kontinentom, domovom mnohých tradícií, kultúr, národov a samozrejme mnohých národných kuchýň. Ázijská kuchyňa si získala popularitu práve kvôli svojej jednoduchosti a extra rýchlej príprave jedál. Je preslávená svojimi výraznými koreninami, ktoré majú pozitívny efekt na zdravie, vytvárajú lahodnú chuť a sú rýchlo stráviteľné. Jednotlivé kuchyne a aj jedlá sa však veľmi líšia práve podľa regiónov a je ťažké ich vystihnúť spoločnou charakteristikou, treba ich ochutnať! Jednu spoločnú vec v Ázii v spojitosti s jedlom určite nájdeme – je to typický príbor – paličky. Viete prečo sa používajú? Vraj historicky boli vidlička a nôž považované za zbrane, predstavovali symbol násilia a nemohli sa používať pri stole. Sú podľa všetkého zodpovedné aj za štíhlu líniu ázijských žien.

Máte chuť zacestovať si počas jedného večera s nami naprieč celou Áziou a ochutnať to najlepšie z najlepšieho? Pripútajte sa, štartujeme. Čaká vás excelentný výber toho najlepšieho z Ázie. Dozviete sa zaručený recept na pravú ázijskú ostro-kyslú polievku! Zastavíme sa na tradičnú čínsku polievku s lahodným tofu a shitake hubami, ďalej navštívime Bali a ochutnáme jednu z miestnych neodolateľných špecialít Nasi Goreng! Ďalšou zastávkou bude Thajsko. Tam ochutnáme vynikajúcu a bleskovú smaženú ryžu s kuracím a krevetami a pikantné nezameniteľné červené kari. Ďalšou gurmánskou zastávkou bude Čína, kde ochutnáme výborné stir-fry rezance Chow mein a fantastické smažené vegetariánske vaječné rezance. A na úplný záver sa opäť zastavíme v Thajsku na lahodnú tajomnú dobrotu, ale o tej vám už bližšie porozpráva náš šéfkuchár priamo na kurze. Tento kurz je výbornou inšpiráciou pre všetkých zaneprázdnených a vyťažených gurmánov, ktorí chcú mať navarené do pár minút a predstavuje naozaj pestrú a fantastickú inšpiráciu čo navariť počas pracovného týždňa na večeru keď toho času nazvyš zvyčajne nie je. Tešíme sa na vás!

KURZY VARENIA ŠTANDARD
Zážitok s nezabudnuteľnou atmosférou, nové znalosti, chute a vône, skúsení šéfkuchári/ky. V cene kurzu ŠTANDARD je zahrnuté:
– neobmedzená konzumácia nealko nápojov, citronády, čaju a kávy počas kurzu
– kulinársky certifikát o úspešnom absolvovaní kurzu

Piatok 25. októbra 2019 o 17:00 – 20:00

Fotografie
Podobné podujatia
Haluške 2024
Overené podujatieHaluške 2024
Rimavské Zalužany
Guláš fest 2024
Guláš fest 2024
Mestský športový areál, Žarnovica
Koncert skupiny Vidiek
Overené podujatieKoncert skupiny Vidiek
Resla Residence, Banská Štiavnica
23. ročníku dní mexickej kultúry na Slovensku
Overené podujatie23. ročníku dní mexickej kultúry na Slovensku
Stredisko kultúry Vajnorská 21, Bratislava
DRŽKOVSKÁ DRŽKA 2024
Overené podujatieDRŽKOVSKÁ DRŽKA 2024
Areál KD Horné Držkovce, Veľké Držkovce