Trnavský jazzyk 2016

Podujatie Trnava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Koncerty, Zábava, párty
Ďalšie podujatia v meste Trnava

Trnavský jazzyk 2016

Mestský Amfiteáter už 5. augusta rozžiaria hviezdy svetového jazzu. 13. ročník podujatia potvrdzuje jeho stabilné miesto medzi najkvalitnejšími jazzovými festivalmi u nás.

Návštevníci jedinečného open air festivalu si v podaní renomovaných slovenských a zahraničných hudobníkov vychutnajú zmes rôznych hudobných štýlov od klasického i moderného jazzu cez fusion, chill out, etno, funk či soul, atď.

Prvý festivalový večer (piatok) otvorí slovinský saxogfonista Jure Pukl, žijúci v USA so známym slovenským gitaristom Michalom Bugalom v spoločnom projekte NY Hang. Headlinerom festivalu je výnimočná speváčka Anna Maria Jopek z Poľska, ktorú okrem iného preslávila spolupráca so svetoznámym Pat Methenym. Na jej vystúpenie publikum pripraví energický rakúsky hammondista Raphael Wressnig a jeho The Soul Gift Band.
Sobotný program bude patriť držiteľovi ceny Esprit za najlepší jazzový album roka 2013 Lukášovi Oravcovi a jeho kvartete, a hviezde večera americkej speváčke Vivian Sessoms, ktorá dlhodobo účinkovala napr. s Joe Cockerom a Pink, a ktorú bude doprevádzať slovenská muzikantská špička Valihora Unit. Vyvrcholením podujatia je slovenská premiéra spoločného projektu popredných predstaviteľov súčasného svetového jazzu. Priamo z New Yorku prichádza Lost Tribe. Gitarista Adam Rogers, saxofonista David Binney, basgitarista Fima Ephron a bubeník Ben Perowsky rozprúdia divákom krv v žilách nekompromisným vystúpením, ktoré sľubuje nečakaný zážitok pre všetkých návštevníkov festivalu. V rámci príprav pódia na ďalšie vystúpenia bude hudba znieť v Chill out zóne a po skončení hlavného programu sa uskutoční jam session do skorých ranných hodín.

Fotografie
Podobné podujatia