TUCET v Carltone - Ľudové Mladistvá

Podujatie Bratislava

TUCET v Carltone - Ľudové Mladistvá

V predvianočnom období sa vám vrámci projektu TUCET v Carltone predstaví hudobné zoskupenie ĽUDOVÉ MLADISTVÁ, ktorý spája prvky folklóru, jazzu, vážnej a energickej modernej hudby. Mladí špičkoví muzikanti majú za necelý rok existencie na konte ocenenia ako Objav roka Radio_Head Awards, 3 ceny v rámci Nové tváre slovenského jazzu a v apríli získali medzinárodnú cenu JazzFruit v Prahe. Ich energické netradičné spracovanie ľudových piesní zaznelo aj aj na Pohode 2017.
Hudobný projekt Ľudové Mladistvá vznikol v r. 2016 a je zaujímavou novinkou len 24- ročného skladateľa, klaviristu a zakladateľa projektu Martina Majla Štefánika, ktorý spája prvky folklóru, jazzu, vážnej a energickej modernej hudby. Fúzia zdanlivo nesúrodych prvkov je v aranžmánoch Martina Majla Štefánika, ojedinelá. Jeho skladby svojím jedinečným rukopisom prinášajú invenčný prístup k spracovaniu ľudových piesní. Táto 9-členná skupina okamžite po svojom vzniku vzbudila záujem širokej verejnosti.

Zoskupenie Ľudové Mladistvá tvoria profesionálni hudobníci, väčšina kapely sa hudbou aj živí. Martin Majlo Štefánik študoval na bratislavskom konzervatóriu kompozíciu a klavír. Okrem iného spolupracuje s hudobníkmi ako Emma Drobná, Celeste Buckingham, Majk Spirit či H16. Jakub Kačic hrá na bicích od detstva, študoval v USA kurz na Berklee a aktuálne pokračuje v štúdiu na JAMU v odbore jazzová interpretácia. Jozef Mandola pôsobil ako basgitarista v zoskupení A.M.O. Neskôr rozbiehal projekt Solid Move, okrem iného pôsobí v kapele General Foxx, kde doprevádza raperov z H16, Boy Wonder, Separ & DMS a ďalších. Huslista Ján Kružliak ml. študoval klasickú hudbu na Royal Academy of Music v Dánsku, aktívne sa venuje rôznym hudobným štýlom – počnúc klasickou hudbou až po elektronickú hudbu v spolupráci s rôznymi DJmi (Jimmy Pé, Dj Mathew, Velvet Sky) a experimentálnu hudbu s použitím efektov a ,,loopovaním” vlastnej hry naživo v reálnom čase. Peter Leto patrí k mladej talentovanej generácii hráčov na cimbal a zoskupenie dopĺňajú 4 speváčky - Diana Minarovičová, Terézia Jarošová, Nina Kollárová a Mária Nagyová, ktoré sa ľudovej piesni venujú od detstva.

Vstupenky na vystúpenie si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal https://www.ticketportal.sk/Event/Ludove_Mladistva

Začiatok predstavenia je o 20,00 hod.

Informácie a vstupenky na všetky predstavenia vrámci projektu TUCET v Carltone si môžete pozrieť a súčasne zakúpiť v sieti TIcketportal:
https://www.ticketportal.sk/NEvent/TUCET

Pred každým predstavením si môžete prísť vychutnať žonglovanie so slovami v literárnom Cirkuse KK Bagalu, v ktorom vám postupne prestaví tvorbu 6 spisovateľov a to formou dramatizovaných a autorských čítani hercov, autorov, ako aj známych osobností kultúrneho života.
Moderuje principál v klobúku - Koloman Kertész Bagala
Začiatok je o 19,00 hod. v Mirror bare - vstup voľný

Miesto konania podujatia: Radisson Blu Carlton Hotel, Bratislava, Hviezdoslavovo námestie 3, Bratislava
Vstupenky: https://www.ticketportal.sk/Event/Ludove_Mladistva
Dátum začiatku podujatia: 4. Decembra 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 4. Decembra 2017 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1413N 17.1086E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia TUCET v Carltone - Ľudové Mladistvá

Meno organizátora: Carlton Savoy Passage Bratislava
Fotografie
Podobné podujatia
MIRO JAROŠ- DISKO-TURNÉ PRE CELÚ RODINU
Overené podujatieMIRO JAROŠ- DISKO-TURNÉ PRE CELÚ RODINU
Amfiteáter Rača, Bratislava, Bratislava
Danube beats
Overené podujatieDanube beats
Loď Harmónia, Bratislava
CHOREA GALA 2024
Overené podujatieCHOREA GALA 2024
Grand Hotel River Park, Bratislava
THE DEAD SOUTH
Overené podujatieTHE DEAD SOUTH
STARS auditorium, Bratislava
Timmy Trumpet
Overené podujatieTimmy Trumpet
A4 Studio, Bratislava