VAF - TRENČIANSKE STANKOVCE 19:00

Podujatie Bratislava

VAF - TRENČIANSKE STANKOVCE

Účinkuje: Folklórny súbor ROZVADŽAN zo svojou ľudovou, tanečnou a speváckou zložkou.

Folklórny súbor ROZVADŽAN z Trenčianskych Stankoviec patrí medzi folklórne skupiny, ktoré prezentujú autentický folklór z trenčianskeho regiónu. Oficiálne vznikol v auguste v roku 2011, priaznivci folklóru sa však z iniciatívy Ing. Vendelína Sedláčka začali stretávať na pravidelných nácvikoch už v roku 2010, kedy začal svoju činnosť prípravný výbor osláv 800. výročia o prvej písomnej zmienke o obci Rozvadze. Obec Rozvadze sa zlúčila v roku 1972 s okolitými obcami Sedličná, Malé Stankovce a Veľké Stankovce do jednej obce s názvom Trenčianske Stankovce s terajším počtom obyvateľov 3 380. Vo svojej činnosti zameriava na vyhľadávanie, zbieranie a uchovávanie ľudových zvykov, piesní a tancov z pôvodných ale aj z okolitých obcí.

V súčasnosti má súbor 56 členov. Tvoria ho nadšenci v seniorskom veku ale aj stredná generácia. Hudobný doprovod zabezpečuje charakteristická skupina muzikantov v nástrojovom obsadení heligónka, klarinet, husle, saxofón, ozembuch, kontrabas pod vedením Ľuboša Šišovského.

Od roku 2018 začal pracovať pri FS Rozvadžan aj DFS Lampášik, ktorý má v súčasnosti 38 členov. Nastupujúcu generáciu mladých folkloristov spoločne vychovávajú vedúca Mgr. Terézia Kadáková s folkloristkami Anežkou Letkovou a Zuzanou Červeňanovou. Deti sú rozdelené do dvoch skupín a to na prípravku a žiakov I. stupňa ZŠ.

Vďaka nadšeniu, elánu a obetavosti všetkých členov, ale aj podpore vedenia obce, sponzorov a podporovateľov folklóru, tento kolektív prináša radosť a potešenie všetkým priaznivcom ľudového umenia.

19:00

Začiatok podujatia: 27.10.2023
Fotografie
Podobné podujatia
Otvárame park Dunajská
Overené podujatieOtvárame park Dunajská
Park Dunajská, Bratislava
STING
Overené podujatieSTING
Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava
MIRO JAROŠ- DISKO-TURNÉ PRE CELÚ RODINU
Overené podujatieMIRO JAROŠ- DISKO-TURNÉ PRE CELÚ RODINU
Amfiteáter Rača, Bratislava, Bratislava
CHOREA GALA 2024
Overené podujatieCHOREA GALA 2024
Grand Hotel River Park, Bratislava
Danube beats
Overené podujatieDanube beats
Loď Harmónia, Bratislava
Timmy Trumpet
Overené podujatieTimmy Trumpet
A4 Studio, Bratislava