Vianočné trhy pod hradom

Podujatie Oravský Podzámok

Vianočné trhy pod hradom
Pridať do môjho kalendára
Kultúra, Remeslá, Zvyky a tradície
Web organizátora:
www.masorava.sk
Ďalšie podujatia v meste Oravský Podzámok
Podrobnejšie informácie: info@masorava.sk
Vôňa vianočných oplátok a punču, živá ľudová hudba či remeselné výrobky. To všetko čaká na domácich i turistov počas posledného adventného víkendu. Od 16. do 18. decembra 2022 sa pod Oravským hradom uskutoční takéto podujatie po prvýkrát.
Návštevníci sa môžu tešiť na pečenie oplátok pôvodnou technológiou, syrové a mäsové domáce špeciality, vianočný punč, varené víno, hriatô, cigánsku i kapustnicu. V Oravskom Podzámku nebude chýbať predaj remeselných výrobkov, keramiky, byliniek, včelích produktov, medovníkov a vianočných ozdôb.
Organizátori Vianočných trhov pod hradom chcú účastníkom priniesť nielen neodolateľný zážitok vychutnania si vianočných dobrôt s neopakovateľnou atmosférou Oravského hradu, ale najmä navodiť príjemnú predvianočnú náladu s bohatým každodenným kultúrnym programom. Štvrtá adventná nedeľa sa zameria špeciálne pre deti.
Vianočné trhy začínajú v parku pod Oravským hradom v piatok 16. decembra o 15.00 hod., v sobotu a nedeľu už o 13.00 hod. a potrvajú až do večerných hodín.
Lokálni výrobcovia odprezentujú originálne produkty a nápady na darčeky zhotovené so zmyslom pre detail. Do programu sme zaradili harmonikárov, Oravských richtárov, Repete z podhradia a ďalšie známe ďalšie kapely a folklórne skupiny. Tešiť sa môžete na súťaž o najkrajšiu vianočnú ozdobu, pečenie vianočných oblátok, koledy, betlehem, vystúpenie sokoliarov i na zvieratká.
Miestna akčná skupina Orava, ktorá spolu s obcou Oravský Podzámok a tunajšou základnou školou, hotelom Palatín, mäsiarstvom Michal Polunc, Hruštínskymi korbáčikmi a ďalšími partnermi patrí medzi spoluorganizátorov tohto jedinečného podujatia.
Meno organizátora: MAS Orava
Fotografie
Podobné podujatia