VNV NATION COMPENDIUM EUROPE 20 YEARS ANNIVERSARY SHOWS

Podujatie Bratislava

VNV NATION COMPENDIUM EUROPE 20 YEARS ANNIVERSARY SHOWS

https://www.facebook.com/events/675524782589095/

http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/6121/vnv-nation--compendium-europe-20-years-anniversary-shows

VNV Nation: dvadsať rokov šperkujúc svoj prejav

Výnimočný zvuk Írskej v Nemecku pôsobiacej elektronickej formácie už dve dekády napĺňa kluby po celom svete. VNV Nation svoje narodeniny nestrávia zavretý v štúdiu, ale na stretnutiach s fanúšikmi po celej Európe. O tento mimoriadny okamžik ich existencie sa prídu VNV Nation podeliť aj so slovenským publikom, keď v rámci európskeho turné COMPENDIUM EUROPE 20 YEARS ANNIVERSARY SHOWS zavítajú 19. apríla do bratislavského Randal Clubu.

Elektronický projekt VNV Nation skoncipoval v roku 1990 Ronan Harris spoločne s Markom Jacksonom. Obaja hudobníci chceli efektívne prepojiť elektronické hymny so symfonickým sprievodom. Do tejto pestrej palety elektronických zvukov poschovávali vplyvy synthpopu, trendy súdobej tanečnej hudby, ale aj čriepky z okrajových žánrov ako EBM, rave či trance. Ich láska ku klubovému prostrediu sa odrazila v atmosférických nápevoch i v euforickej inštrumentácii.  Na začiatku kariéry bol Ronan Harris presvedčený, že sa mu podarí reflektovať budúci pop v tanečnej reminiscencii. Tento akt fungoval nielen ako pocta minulosti, ale aj ako fanfára zajtrajších dní. V deviatich štúdiových doskách VNV Nation možno počuť subtílnosť, lyrickosť, ale aj širokouhlý obraz elektronickej hudby. Ich metaforické texty sú plné vzrušenia i rozhorčenia, ktoré sa premietajú do katastrofických scenárov o konci sveta. Toto posolstvo je navrstvené syntetizátormi, sekvencermi a elektronickými bicími nástrojmi,  a to všetko v pochmúrnom a intenzívnom prístupe k tanečnej hudbe.

Dvadsať rokov existencie tohto výnimočného zoskupenia ubehlo ako voda a VNV Nation sú stále oporou tanečnej scény a aj naďalej okupujú tmavé zákutia klubov, do ktorých prinášajú energickú šou s kvalitnou zvukovou proporcionalitou.

Po koncerte v Randal Club-e nasleduje official Afterparty s DJ's Ralf & Stano, nenechajte si ujsť túto výnimočnú akciu!

 

WEB

http://www.anachronsounds.de/index.htm

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=9ftP6N-b1d0

Fotografie
Podobné podujatia
CHOREA GALA 2024
Overené podujatieCHOREA GALA 2024
Grand Hotel River Park, Bratislava
DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE
Overené podujatieDIMITRI VEGAS & LIKE MIKE
na starom letisku vo Vajnoroch, Bratislava