VÝSTAVA: PRÍBEH ZBERATEĽA

Podujatie Banská Bystrica

VÝSTAVA: PRÍBEH ZBERATEĽA

PRÍBEH ZBERATEĽA
Dr. Samuel Bothár - humanista, lekár, múzejník
21.1.- 16.3. 2016, vernisáž 21.1.2016 o 16.00 hod.

Stredoslovenské múzeum vás pozýva na výstavu pri príležitosti jubilejného stého výročia úmrtia zakladateľa Mestského múzea, významného lekára a zberateľa Samuela Bothára s názvom PRÍBEH ZBERATEĽA Dr. Samuel Bothár - humanista, lekár, múzejník.

Návštevníci Tihányiovského kaštieľa sa na výstave oboznámia s Bothárovou zbierkou, ktorá je jedným z najvýznamnejších darov, ktoré kedy Stredoslovenské múzeum do svojho fondu získalo. Po prvýkrát bude vystavená celá jeho zbierka minerálov, hornín a skamenelín, ktoré sú zatiaľ pred zrakmi verejnosti ukryté v depozitoch Stredoslovenského múzea. Mnohé vystavené kúsky získal Bothár počas svojich potuliek svetom, prípadne darom od popredných slovenských osobností. Návštevníci Tihányiovského kaštieľa sa môžu už teraz tešiť na zbierky mincí a ďalších zaujímavých predmetov, ktoré sa podarilo Samuelovi Bothárovi počas svojho života nahromadiť.

Viac o živote vášnivého zberateľa a jedného zo zakladajúcich členov Mestského múzea v Banskej Bystrici sa dozviete na výstave venovanej Samuelovi Bothárovu.

• NOVINKA! KOMENTOVANÉ PREHLIADKY VÝSTAVY v Tihányiovskom kaštieli
• 4.2., 18.2., 10.3.2016 o 16 - tej hodine komentované prehliadky výstavy PRÍBEH ZBERATEĽA Dr. Samuel Bothár - humanista, lekár, múzejník s kurátorom Csabom Tóthom v cene vstupenky na výstavu.

Fotografie
Podobné podujatia