WARCRAFT: PRVÝ STRET

Podujatie Ružomberok

WARCRAFT: PRVÝ STRET

Dva svety, jeden domov. Fantastická sága o moci a bezmocnosti, v ktorej každý o niečo bojuje. 

Legendary Pictures a Universal Pictures prinášajú výpravné fantasy dobrodružstvo Warcraft: Prvý stret. Film o násilnom stretnutí dvoch svetov vznikol na motívy globálneho herného fenoménu spoločnosti Blizzard Entertainment.

Mierumilovné kráľovstvo Azeroth sa ocitne vo vojne, keď sa na jeho hraniciach začnú zbiehať hroziví nepriateľia. Sú to Orkovia, kmeň, ktorý opustil svoj umierajúci domov, aby kolonizoval ďalší svet. Prechod medzi svetmi je zabezpečený cez portál. Na jednej strane čaká armáda, nad ktorou visí hrozba krutej porážky, na druhej národ, ktorému hrozí vyhynutie. Dvaja hrdinovia, každý z iného tábora, sa vydávajú na cestu vedúcu k nevyhnutnému stretu. Jeho výsledok určí ďalšie osudy ich rodín, ľudu a celej zeme. Takto začína fantastická sága o moci a bezmocnosti, v ktorej každý o niečo bojuje.

Warcraft je fenoménom herného sveta. Dôkazom jeho nesmiernej popularity môže byť viac než sto miliónov hráčov, ktorí si niektorú z verzií tejto hry zahrali. Prevedeniu Warcraftu na filmové plátno bránili jedine technologické limity kinematografie. Tieto obmedzenia padli a velkolepé fantasy dobrodružstvo o bolestivom stretnutí dvoch rôznych svetov konečne prichádza na filmové plátno.

Kráľovstvo Azeroth a ríša Draneor sú úplne rozdielne. Azeroth je rozkvitajúca ríša ľudí, v ktorej múdro panuje kráľ Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytierom Lotharom (Travis Fimmel) a spoločenstvo mocných kúzelníkov na čele s mágom Medivhom (Ben Foster) dôsledne chráni mierumilovnú civilizáciu. V Draenore predstavuje život permanentný boj medzi znepriatelenými rasami Orkov, ktorých spojí až neporaziteľný nepriateľ, nákaza, která v ich krajine postupne ničí všetko živé. Ich vodce Gul´dan vytvorí s pomocou temnej mágie portál, ktorým môžu Orkovia preniknúť do iného sveta a ten si osídliť. Zhodou okolností sa ich cieľom stane práve Azeroth, ktorého obyvatelia sú ochotní brániť svoju krajinu do posledného muža, keďže im ani nič iné nezostáva. Zdá sa, že ničivý stret civilizácií nie je možné zastaviť. Tí, ktorí hľadajú náhradné riešenia, predsa existujú.

Podľa producenta Alexa Gartnera sa tvorcovia snažili o to, aby filmový Warcraft otvoril svoju náruč nielen fanúšikom hry, ale i tým, ktorí v Azerothe doteraz nikdy neboli. Navyše sa  snažili o to, aby alfou a omegou filmu neboli dokonalé triky, ale prepracované charaktery. „Máme hrdinov, s ktorými sa každý rád vydá na dobrodružnú výpravu. Som rád, že film je plný dokonalých trikových efektov, ale keby v ňom neboli postavy, v ktorých spoločnosti by ste chceli zostať aj po skončení titulkov, potom by to nebol správny film," vysvetľuje Gartner.

Réžia: Duncan Jones
Scenár: Duncan Jones, Charles Leavitt
Kamera: Simon Duggan
Hudba: Ramin Djawadi
Hrajú: Ben Foster, Travis Fimmel, Dominic Cooper, Paula Patton, Toby Kebbell, Robert Kazinsky, Daniel Wu, Clancy Brown, Ben Schnetzer, Ruth Negga, Burkely Duffield, Daniel Cudmore, Callum Keith Rennie...

Akčné fantasy, 123 min., MP12+, USA, 2D projekcia

Čas: 24. 06. 2016, 19:30 hod.
Miesto: Kino Kultúra v Ružomberku
Vstupné: 4,00€

Fotografie
Podobné podujatia