ZA VÍNOM DO ŠENKVÍC 2024

Podujatie Šenkvice

ZA VÍNOM DO ŠENKVÍC 2024
Pridať do môjho kalendára
Remeslá, Varenie, Gastronómia
Ďalšie podujatia v meste Šenkvice

ZA VÍNOM DO ŠENKVÍC 2024

Srdečne vás pozývame vychutnať si príjemný deň v spoločnosti priateľov a milovníkov dobrého vína v Šenkviciach. V tomto roku by sme radi zamerali pozornosť na nové odrody hrozna tzv. PIWI – čo sú odrody, ktoré sú spravidla odolné voči bežným chorobám a sú vhodné na výrobu vín v bio a ekologickom vinohradníctve.
Brány vinárskych pivničiek otvoríme už 27. apríla 2024 – preto neváhajte a príďte nás navštíviť do Šenkvíc. Pre návštevníkov všetkých vekových kategórií sme pripravili program plný zážitkov až do neskorých hodín. Tešíme sa na vás.

Spoločne so šenkvickými vinármi vám už 13 rokov zdieľame našu radosť a lásku k vínu. Podujatie Za vínom do Šenkvíc je určené pre všetkých milovníkov poctivého slovenského vína, ktorí ocenia priateľskú atmosféru v čarovnej vinohradníckej obci Šenkvice. Svoje víno, pivničky, výrobné a prezentačné priestory vám predstaví 31 vinárov. Podujatie Za vínom do Šenkvíc má každoročne svojho patróna. Patrónom 13. ročníka je dlhoročný aktívny vinár Jaromír Augustinič. Podujatie Za vínom do Šenkvíc je príležitosť spoznať začínajúce, malé, stredné aj veľké vinárstva Malokarpatského kraja a nahliadnuť do priestorov vinárstiev, ktoré sú pre verejnosť počas roka neprístupné.

Tento rok sme si pre vás pripravili bohatý program plný zážitkov. Všetkých návštevníkov čaká tradičná slovenská kuchyňa s ochutnávkou miestnych špecialít podľa receptúr šenkvických babičiek a samozrejme obľúbená šenkvická muzika. Pre veľký úspech na predošlých ročníkoch vás budú na podujatí sprevádzať až tri kapely. Aj tento rok budú návštevníci hlasovať o najlepšie vinárstvo podujatia a všetkých hlasujúcich čaká tombola so zaujímavými vinárskymi cenami. Tento rok opäť ponúkame možnosť zakúpiť si vína a nechať si ich doručiť následne pohodlne na domácu adresu. Rovnako budú mať možnosť návštevníci za poplatok prenachať svoje neplnoleté ratolesti v detskom kútik plnom hravých podujatí.

Navštívte vinohradnícky náučný chodník
Staňte sa vínnym turistom a príďte sa pozrieť na prehliadku vinohradníckeho náučného chodníka, kde si môžete prezrieť 30 tradičných a novošľachtených odrôd viniča hroznorodého. Súčasťou náučného chodníka je aj ukážka vývoja systémov rezu a vedenie viniča. Celkovo je v 15 radoch vysadených 240 sadeníc. Náučný chodník sa nachádza v blízkosti sídla miestneho vinárskeho spolku a obecnej vinotéky na adrese: Chorvátska ulica 105, Šenkvice.

Vydávanie kapsičiek a predaj na mieste bude prebiehať 27.4.2024 od 12:00 hod do 15:00 hod v KIS Šenkvice a následne až do skončenia podujatia na stanovisku: Obecný dom - vinotéka, Chorvátska 105, Šenkvice.

Začiatok podujatia: 27.04.2024
Fotografie
Podobné podujatia
Budmerická fazuľovica 2024
Budmerická fazuľovica 2024
Budmerický kaštieľ, Budmerice
Gulášcup 2024
Overené podujatieGulášcup 2024
areál futbalového ihriska, Častá
Vínna sobota v Jablonci
Vínna sobota v Jablonci
Výhliadková veža, Jablonec