ZÁBAVNÁ CESTA ZÁMKOM

Podujatie Pezinok

ZÁBAVNÁ CESTA ZÁMKOM
Pridať do môjho kalendára
Podujatia pre deti, Zábava, párty, Zvyky a tradície
Ďalšie podujatia v meste Pezinok

ZÁBAVNÁ CESTA ZÁMKOM

Spoznajte tajomstvá i legendy zámku v Pezinku, ktorý otvorí svoje komnaty všetkým zvedavým návštevníkom. Pozývame vás stráviť zábavnú nedeľu plnú histórie, ktorá poteší malých aj veľkých. Počas interaktívnej prehliadky vás čakajú rôzne aktivity, spoznáte ako sa v minulosti žilo, tancovalo, hodovalo aj bojovalo. Nazriete aj do historickej vinárne, sály pre rytierov aj tej zo zlata a na nádvorí sa prenesiete do doby rytierov, krásnych dám a legiend. Užite si nezabudnuteľný deň na zábavnej ceste po Šimák zámok Pezinok.
O zámku kolujú mnohé legendy a príbehy. Zámok bol pôvodne vodný hrad z 13. storočia, ktorý slúžil ako sídlo veľmožov zo Svätého Jura a Pezinka,. Neskôr ho rod Pálffyovcov prestaval do zámockej podoby. Dnes slúži hosťom nielen ako výnimočný zámocký hotel, ale je tiež miestom nádherných miestností, veľkolepých fresiek, dobovej architektúry, nábytku a mnohých zaujímavých zbierok.

Časy prehliadok: 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00

Vstupné: 10€ / dospelá osoba, dieťa od 3 rokov (dieťa do 3 rokov zdarma)

Program:

Píše sa rok 1430 a na zámku panuje čulý ruch. Grófka Cecília (ktorú by sme kľudne mohli označiť za pezinskú Johanku z Arku) sa totiž vracia domov na svoje Pezinské panstvo. Príďte jej vzdať česť a vypočuť si príbeh ako zachránila život uhorskému kráľovi Žigmundovi Luxemburskému.

V rámci zábavného putovania zámkom vás čaká:

- Naučíte sa umeniu boja s mečom. Vyskúšate si, aká ťažká bola krúžková košeľa. Zoznámite sa s rôznymi zbraňami z doby stredoveku a uvidíte aj súboj udatných rytierov.
- Spoznáte chute a vône zo zámockej kuchyne na prelome 15. a 16. storočia. - Pustíte sa do tanca na stredoveké melódie v sprievode autentických hudobných nástrojov. - Zoznámite sa s obľúbeným panským huncúcstvom, ktorým bol v stredoveku lov na divokú zver. - Čaká vás aj pasovanie do rytierskeho stavu! Ako pamiatku zo zábavnej cesty zámkom získate tiež diplom s originálnou voskovou pečaťou.

Užijete si aj ďalšie zábavné aktivity:

- Dobový stanový tábor
- Historické detské hry - Lukostreľba na slamené terče - Razenie historických mincí - Drevený kolotoč - Počas dňa prebiehajú aj ďalšie prehliadky zámku spojené s prednáškou histórie, kde uvidíte barokové apartmány, galériu umeleckého skla aj expozíciu Jawa motoriek

Začiatok podujatia: 19.05.2024
Fotografie
Podobné podujatia