Lesný klub Biely kamienok

Podujatie Svätý Jur

Lesný klub Biely kamienok

Lesný klub, celodenný (8.00-17.00) pre detičky od cca 3-7 rokov.
Biely kamienok je "brána do lesa".

Lesný klub Biely kamienok je návrat k prírode, ku samému sebe, rešpektuje sa jedinečnosť dieťatka,vytvárame prostredie, kde je možnosť slobodne vyjadriť svoje emócie, harmonicky sa rozvíjať, pocítiť bezpečie vytvorené s láskou.
Deti sa vedú k samostatnosti vytvárať svoj život, rozpoznávať impulzy prichádzajúce zo svojho vnútra, pomáhať si navzájom, rešpektovať a byť rešpektovaný.
Uplatňujeme princípy alternatívnych pedagogík (intuitívna, waldorfská, montessori pedagogika), ich zmes je s citom aplikovaná za neustálej prítomnosti prírody.
Lesný klub je plnohodnotná varianta predškolského vzdelávania (opierame sa zároveň o Štátny vzdelávací program ISCED 0).

Naše aktivity:
v lese - spoznávanie prírody, ekológia, úcta k Zemi a jej obyvateľom, pozorovanie kolobehu roka a slávenie sviatkov s tým spojených, potulky lesom a vinohradmi, prístrešky pre lesných obyvateľov, výroba nástrojov z dreva...,
na záhrade - starostlivosť o pôdu, pestovanie byliniek, viniča, kolobeh vody, letná kuchynka v altánku, vedecké pokusy v pieskovisku...
kreativita - maľba na kamene, práca s drôtom, hlinou, ovčou vlnou, papierové kreácie...
a popri tom všetkom intuitívny tanec, spev, hra na vlastné hudobné nástroje vyrobené z darov prírody, dramatické vyjadrenie.

Schéma nášho dňa: doobedné aktivity v lese (či vinohrade, obedný spánok v zázemí, poobedné hranie rozvíjajúce tvorivosť na našom dvore (záhrade). Deň zabezpečuje rytmické striedanie vedenej a voľnej hry + oddych.

Papáme zdravo 4x denne (raňajkodesiata, ovocie v lese, obed, olovrant) jedlo je pripravované zo surovín od malých regionálnych farmárov, v bio kvalite, pijeme vodu a čajík. Jedlo a pitie sa ponúka rešpektujúcim postojom.

Vyžaduje sa adaptačný proces s rodičom, ktorého dĺžka závisí od pripravenosti dieťatka.

Príspevok na klub:
Príspevok sa hradí formou členského, každý rodič sa stáva členom klubu a platí sa mesačne bez ohľadu na to, či je dieťa prítomné. Ak dieťatko bude chýbať viac ako polovicu mesiaca, je možnosť vyrátať alikvótnu čiastku.

Sprievodcovia detičiek:
RNDr. Katarína Ustaníková
Tvorivá cinnost, ekológia a biológia, s deťmi pracuje tri roky ako lektorka, robí detské tábory pre deti. Absolvovala rôzne semináre, týkajuce sa vzdelávania a výchovy detí.
Jana Sabatoviczová
Milá a láskavá osôbka, mamina malej Ester, skúsenosti nabrala v súkromných školkach, avšak mala potrebu prikloniť sa viac k prírode a alternatívnym spôsobom prístupu k deťom.

Zastrešenie:
vyštudovaný pedagóg Mgr. Viera Paveleková (náš odborný interný dozor :) doobedné aktivity.
psychyatrička a psychoterapeutka MUDr. Genovéva Almássyová - jeden az dva krát týždenne.

Ostané informácie vám radi poskytneme na našej mailovej adrese: lesnaskolka.bielykamienok@gmail.com alebo tel.: 0907 617 044.

V prípade záujmu posielame doplňujúce info, aj o vybavenosti dieťatka a tiež záväznú prihlášku do klubu.

Tešíme sa na vás detičky, rozbeháme nožičky, budeme piť z vodičky, vytvoríme vecičky a potešíme vnútro svojej dušičky.

Miesto konania podujatia: Svätý Jur, Bratislavský kraj, Slovensko, Svätý Jur
Dátum začiatku podujatia: 5. Septembra 2016 08:00
Pravdepodobné súradnice: 48.25N 17.2167E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Lesný klub Biely kamienok

Fotografie
Podobné podujatia
SENECKÉ LETO 2024
Overené podujatieSENECKÉ LETO 2024
Slnečné jazerá Juh, Senec
Celomestský deň detí u hasičov 2024
Overené podujatieCelomestský deň detí u hasičov 2024
Areál OR Hasičského a záchranného zboru Pezinok, Pezinok
ZÁBAVNÁ CESTA ZÁMKOM
Overené podujatieZÁBAVNÁ CESTA ZÁMKOM
Šimák Zámok, Pezinok