50. Spišské folklórne slávnosti

Podujatie Spišské Podhradie

50. Spišské folklórne slávnosti
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Slávnosti
Web organizátora:
osveta.skcak.sk/
Ďalšie podujatia v meste Spišské Podhradie
Podrobnejšie informácie: osvetasnv@skcak.sk

29. – 30. JÚN 2024 – SPIŠSKÝ SALAŠ – SPIŠSKÉ PODHRADIE 

Pridajte sa k nám na najväčšom folklórnom festivale na Spiši, ktorý tento rok oslavuje svoju polstoročnicu! Tento jedinečný jubilejný ročník je plný atraktívnych vystúpení, autentickej atmosféry a nezabudnuteľných zážitkov.

V rámci sobotného programu Spišských folklórnych slávností sa môžete tešiť na množstvo vynikajúcich kolektívov, sólistov – spevákov, tanečníkov a inštrumentalistov z regiónu Spiš. Slávnostný večerný program venujeme téme 50. výročia Spišských folklórnych slávností. Účinkovať v ňom budú najlepšie súbory a sólisti z nášho regiónu. Tohtoročný festival je tematicky prepojený s rázovitou obcou Kojšov, čo sa odráža vo vizuálnej stránke festivalu a v jeho niekoľkých programoch, takže nebude chýbať ani večerné pálenie vatry spojené so spevom jánskych piesní žien a dievčat z FSKojšovan z Kojšova a DFS Barborka z Gelnice, škola spevu, škola tanca a tancovačka pri muzike, na ktorej sa o zábavu postará jedinečná a známa Muzička z Bratislavy. 

Nedeľný program privíta skvelé kolektívy a jednotlivcov z ďalších regiónov Slovenska. Spišské folklórne slávnosti vyvrcholia koncertom fantastickej Muziky Milana RendošaFestival ponúka aj divadelné predstavenia pre deti, tvorivé dielne a viaceré workshopy, školy tanca, spevu a výstavhistorických fotografií z nášho regiónu. 

Atmosféru krásneho prostredia s výhľadom na Spišský hrad doplní remeselná ulička a gastro zóna, v ktorej si budete môcť vychutnať aj „kojšovsku kuchňu“. 

Hlavný organizátor festivalu je Spišské kultúrne centrum a knižnica, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, v spolupráci s partnermi – Mestom Spišské Podhradie a Spišským salašom. Hlavný partner podujatia je Fond na podporu umenia. 

PODUJATIE SA KONÁ POD ZÁŠTITOU PREDSEDU KOŠICKÉHO SAMOSPRÁVNEHO KRAJA.

𝐏𝐨𝐝𝐮𝐣𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐳 𝐯𝐞𝐫𝐞𝐣𝐧ý𝐜𝐡 𝐳𝐝𝐫𝐨𝐣𝐨𝐯 𝐩𝐨𝐝𝐩𝐨𝐫𝐢𝐥 𝐅𝐨𝐧𝐝 𝐧𝐚𝐩𝐨𝐝𝐩𝐨𝐫𝐮 𝐮𝐦𝐞𝐧𝐢𝐚.

Zmena programu vyhradená.

Meno organizátora: Spišské kultúrne centrum a knižnica
Fotografie
Podobné podujatia
OKEY LETO POPRAD
Overené podujatieOKEY LETO POPRAD
Letisko Poprad, Poprad
Žiadny obrázok
Overené podujatieXXVI. Medzinárodný festival DFS Krojované bábiky 2024
DK, amfiteátre a exteriérové pódia, Kežmarok
HELFEST 2024
Overené podujatieHELFEST 2024
na Letnom kúpalisku Delňa, Prešov
Dobrý Festival 2024
Overené podujatieDobrý Festival 2024
Prírodné kúpalisko Delňa, Prešov