Dávid Bílek GITAROVÁ SHOW - Prievidza

Podujatie Prievidza

Dávid Bílek GITAROVÁ SHOW - Prievidza

Môže jedna gitara nahradiť celú kapelu?
Gitarový virtuóz, dvojnásobný laureát v hre na klasickej gitare a držiteľ prestížnych cien Dávid Bílek predstavuje svoju multižánrovú GITAROVÚ SHOW, v ktorej vás presvedčí, že sa to dá. Klasické diela a svetové hity velikánov ako Metallica, Sting, Beatles, Led Zeppelin, známa skladba Cancion del Mariachi z filmu Desperado, ale aj najznámejšie Slovenské, či ľudové piesne zaznejú v jedinečnom gitarovom prevedení.

V roku 2014 Dávid Bílek získal na Súťaži študentov konzervatórií SR 1. miesto a zároveň sa stal absolútnym víťazom. O dva roky neskôr si obhájil na Súťaži študentov konzervatórií SR 1. miesto a titul absolútneho víťaza. Za jeho úspechy mu bola ministrom kultúry udelená Cena sv. Gorazda. V tom istom roku sa zúčastnil projektu Viva Ulica! kde vyhral prvé miesto. V rámci výhry si mal možnosť zahrať so Slovenskou filharmóniou v Sade Janka Kráľa, čo považuje za jeden zo svojich najväčších úspechov.
Bol hosťom medzinárodného festivalu komornej hudby Jar v Rusku kde vystúpil aj na galakoncerte festivalu v moskovskom Štátnom múzeu A. S. Puškina. Už v maturitnom ročníku odohral svoj debutový sólový recitál na festivale Hudobná jar v Banskej Bystrici. Okrem klasickej hudby sa venuje aj flamenco gitare, ktorá ho preslávila už ako študenta, keď jeho virálne video z nákupného centra obletelo na Facebooku doslova celý svet. Vďaka svojej ojedinelej hre sa stal aj sólistom v SND. Okrem toho, že jeho posledný singel „Nanané“ s Kalim má vyše 200 tisíc pozretí na YouTube, vystupoval s menami ako Dara Rolins, Braňo Kostka, Celeste Buckingham, Sima Magušinová, Gladiátor, Polemic a mnoho ďalších. Taktiež bol hosťom na turné Roba Opatovského a klavírneho virtuóza Jozefa Hollého. Na koncertoch ako jeden z mála využíva „Looper“ čo je efekt, vďaka ktorému majú diváci pocit, že s nim hrá celá kapela. Nenechajte si ujsť strhujúce koncerty plné prekvapení a emócií. Mladý gitarista sa na Vás teší v šiestich mestách naprieč Slovenskom a garantuje, že to čo uvidíte na jeho turné ste ešte nevideli.

19:00

Začiatok podujatia: 28.04.2024
Fotografie
Podobné podujatia