Festival Bratislavské Hanusove dni 2024

Podujatie Bratislava

Festival Bratislavské Hanusove dni 2024
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Kultúra, Prednášky, besedy, kurzy
Web podujatia:
hanusovedni.sk
Web organizátora:
slh.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: hanusovedni.sk
Príďte aj Vy objaviť radosť z hľadania pravdy, spoločného nachádzania odpovedí a ochutnať bohatstvo kresťanského myslenia! Čaká na Vás týždeň hĺbavých diskusií, podnetných prednášok, literárnej kaviarne, koncertov a iných podujatí, pri ktorých budete môcť 

Môžete sa tešiť na slovenské aj zahraničné osobnosti z rôznych oblastí verejného života, politiky, kultúry, akadémie, Cirkvi, biznisu či umenia, ktoré budú spoločne hľadať pravdu na aktuálne aj nadčasové otázky.

Headlineri tohtoročných Hanusových dní budú:
  • Robert P. George - svetoznámy profesor právnej vedy a riaditeľom programu Jamesa Madisona na Princetonskej univerzite a často pôsobí ako visiting professor na Harvard Law School. Profesor George je autorom stoviek kníh, esejí a článkov v oblasti právnej filozofie, etiky a politickej filozofie. Zastával významné funkcie vrátane predsedu Komisie USA pre medzinárodnú náboženskú slobodu a člena Svetovej komisie UNESCO pre etiku vedeckého poznania a technológií. George je vysoko oceňovaný akademik s viacerými titulmi z Harvardu či Oxfordu a zároven je vynikajúcim hráčom na bluegrassové banjo.
  • Phillip-Neri Reese, O.P. - dominikánsky brat z provincie svätého Jozefa a profesor filozofie na Pápežskej univerzite svätého Tomáša (Angelicum) v Ríme. Vedie projekt Tomistický Inštitút na Angelicu, zameraný na filozofiu a tomistickú tradíciu. Získal licenciát z filozofie na Catholic University of America (2015) a doktorát z filozofie na Notre Dame University (2022). Vo svojom výskume sa zameriava na metafyziku, najmä na myslenie svätého Tomáša Akvinského, a hojne publikuje v oblastiach ako filozofická antropológia, etika a ekonómia. Je tiež nadšencom klasickej indickej filozofie a členom viacerých filozofických združení.
Máte sa na čo tešiť!
Lístky už v predaji!
https://www.hanusovedni.sk/bhd/vstupenky
Meno organizátora: Spoločenstvo Ladislava Hanusova
Fotografie
Podobné podujatia
ŠTUPEL FEST 2024
Overené podujatieŠTUPEL FEST 2024
Loď Harmónia, Bratislava
OPERAFEST NA HRADE 2024
Overené podujatieOPERAFEST NA HRADE 2024
Bratislavský hrad, Bratislava
Festival Farfest 2024
Overené podujatieFestival Farfest 2024
Bratislava - Záhorská Bystrica, Bratislava
LOVESTREAM FESTIVAL 2024
Overené podujatieLOVESTREAM FESTIVAL 2024
na starom letisku vo Vajnoroch, Bratislava