SLÍŽE & KAFE PO 100 ROKOCH TOUR 2024 - Banská Bystrica

Podujatie Banská Bystrica

SLÍŽE & KAFE PO 100 ROKOCH TOUR 2024 - Banská Bystrica

Skupiny Horkýže Slíže a Iné Kafe vyrážajú po prvýkrát v histórii na spoločné turné! Dve najúspešnejšie slovenské kapely vo svojich žánroch zavítajú na jar 2024 do štyroch slovenských miest. Postupne sa predstavia v Košiciach (12.4. Multihala), Žiline (19.4. Tennis Point), Bratislave (25.4. NTC Aréna) a Banskej Bystrici (10.5. Tipsport Aréna). Obidve kapely odohrajú svoj plnohodnotný program, pričom koncertný večer otvorí vždy ako hosť skupina Zoči Voči. Celkovo tak každý koncert prinesie vyše 3 hodiny muziky. Na všetkých akciách bude k dispozícii aj široká škála merchandisu, ako jednotlivého, tak aj spoločného k turné.

Myšlienka tohto spoločného projektu bola v hlavách členov oboch skupín už dlhšiu dobu, no až teraz dostala reálnu podobu. Obidve kapely sa už takmer 30 rokov spolu míňajú či stretávajú na festivalových pódiach a konečne tak nastal čas zrealizovať spoločné turné s príznačným názvom SLÍŽE & KAFE Po 100 rokoch Tour, keďže mohlo prísť už aj oveľa skôr. Okrem toho, že obe kapely sa jednoznačne zhodli, že toto je tá najlepšia kombinácia spojenia v rámci ich hudobných žánrov ich navyše spája aj silné kamarátske puto a preto konečne „po sto rokoch“ dozrel čas vyraziť aj spoločne na cesty. Spojenie Horkýže Slíže a Iné Kafe zaručuje garanciu nezabudnuteľného zážitku v podobe energických koncertov a zábavy v trvaní spolu 150 minút a sľubuje koncertnú udalosť tej najvyššej možnej kvality.

HORKÝŽE SLÍŽE sú jednou z najúspešnejších kapiel v Čechách a na Slovensku, od roku 1992 majú na svojom konte 12 radových albumov, 1 Živák, 2 DVD, niekoľko výberoviek, 2 LP platne, mnoho úspešných singlov a videoklipov a desiatky miliónov videní na Youtube. Mnoho albumov je zlatých, platinových a aj dvojplatinových. O popularite kapely svedčia aj popredné umiestnenia v anketách Slovenský a Český Zlatý Slávik alebo Aurel, ale hlavne vypredané a nadupané koncerty.

INÉ KAFE od svojho vzniku v 1995 vydali 15 hudobných nosičov (7 radových albumov, v prvopočiatkoch ešte 2 demo albumy, ktoré neskôr vyšli ako 1 oficiálny album, 2 výberové best of albumy, 1 cover album, 1 DVD a 1 DVD/CD) v niekoľko stotisícových nákladoch. Do éteru vypustili takmer 40 singlov, ku ktorým v drvivej väčšine natočili aj videoklipy. Ich chytľavé pesničky si spievajú už dve generácie ľudí a dlhodobo patria k headlinerom akýchkoľvek podujatí.

18:30

Začiatok podujatia: 10.05.2024
Fotografie
Podobné podujatia
FRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Overené podujatieFRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Aula SZU, Banská Bystrica
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Overené podujatieHELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica
SEPAR DOVIDENIA SHOW
Overené podujatieSEPAR DOVIDENIA SHOW
Ministry of Fun, Banská Bystrica