4. ročník Lamačského fotomaratónu

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Jarmoky a trhy, Kam v Bratislave
Web organizátora:
www.oblacik.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: fotomaraton@oblacik.sk

Fotomaratón - pamäťová stopa pre budúcnosť

 

Digitálna fotografia je novodobý fenomén, pričom technologický pokrok umožňuje jej široké použitie. Aj preto sa rodinné centrum Obláčik v spolupráci s Fotoklubom pri miestnej Jednote dôchodcov Slovenska a s podporou Miestneho úradu v Lamači rozhodli zrealizovať už 4. ročník Lamačského fotomaratónu. Financie sme získali od Nadácie ZSE v zamestnaneckom grantovom programe.

 

Za hlavné ciele projektu 4. ročníka Lamačského fotomaratónu považujeme prepájanie všetkých generácií, spájanie ľudí s rovnakými záľubami, výchovu k lokálpatriotizmu, vytváranie silnej komunity a pocitu spolupatričnosti.

 

Amatérska súťaž v digitálnej fotografii prebehne počas Rozálskych hodov v dňoch 30. augusta - 1. septembra 2019. Účastníci sa môžu prihlásiť počas Rozálskych hodov osobne v stánku pred kinom alebo cez e-mail: fotomaraton@oblacik.sk. Súťažiaci v štyroch vekových kategóriách (Deti, Mládež, Dospelí, Seniori) budú zhotovovať fotografie v troch určených témach počas časového obmedzenia troch dní. Všetky zábery zhodnotí päťčlenná odborná komisia a výstavu ocenených fotografií plánujeme na október 2019 vo foyer kina Lamač. Viac informácií nájdete na www.oblacik.sk/fotomaraton

 

Súčasťou projektu 4. ročníka Lamačského fotomaratónu bude aj nadrozmerná mapa Lamača: na ňu budú môcť záujemcovia počas Rozálskych hodov prikladať zábery z rôznych zákutí našej mestskej časti, teda odfotené pamätihodnosti, detaily a hádanky. Pôjde o akúsi hru na pozornosť, čím sme chceli vyprovokovať väčšiu všímavosť o okolie. V stánku RC Obláčik budú počas Rozálskych hodov pripravené aj tematické tvorivé dielne pre deti: budú si môcť vymaľovať a dotvoriť pohľadnicu kostola sv. Rozálie a následne ju poslať príbuzným.

 

Projekt 4. ročníka Lamačského fotomaratónu je živou snahou o založenie tradície amatérskej fotosúťaže v digitálnej fotografii. Našou ambíciou je aj rozprúdiť diskusiu ohľadom umeleckej kvality a etiky záberov. V neposlednom rade ide aj o vytváranie pamäťovej stopy, ktorá dokumentuje a uchováva odkaz našej súčasnosti pre budúcnosť. Čo nám dnes príde ako bežná a všedná rutina môže mať o pár rokov vysokú informačnú hodnotu o dobe, ktorú žijeme a o mieste, kde sa nachádzame.

Meno organizátora: RC Obláčik, o.z.
Fotografie
Podobné podujatia