4. ročník Lamačského fotomaratónu

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Jarmoky a trhy, Kam v Bratislave
Web organizátora:
www.oblacik.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: fotomaraton@oblacik.sk

Fotomaratón - pamäťová stopa pre budúcnosť

 

Digitálna fotografia je novodobý fenomén, pričom technologický pokrok umožňuje jej široké použitie. Aj preto sa rodinné centrum Obláčik v spolupráci s Fotoklubom pri miestnej Jednote dôchodcov Slovenska a s podporou Miestneho úradu v Lamači rozhodli zrealizovať už 4. ročník Lamačského fotomaratónu. Financie sme získali od Nadácie ZSE v zamestnaneckom grantovom programe.

 

Za hlavné ciele projektu 4. ročníka Lamačského fotomaratónu považujeme prepájanie všetkých generácií, spájanie ľudí s rovnakými záľubami, výchovu k lokálpatriotizmu, vytváranie silnej komunity a pocitu spolupatričnosti.

 

Amatérska súťaž v digitálnej fotografii prebehne počas Rozálskych hodov v dňoch 30. augusta - 1. septembra 2019. Účastníci sa môžu prihlásiť počas Rozálskych hodov osobne v stánku pred kinom alebo cez e-mail: fotomaraton@oblacik.sk. Súťažiaci v štyroch vekových kategóriách (Deti, Mládež, Dospelí, Seniori) budú zhotovovať fotografie v troch určených témach počas časového obmedzenia troch dní. Všetky zábery zhodnotí päťčlenná odborná komisia a výstavu ocenených fotografií plánujeme na október 2019 vo foyer kina Lamač. Viac informácií nájdete na www.oblacik.sk/fotomaraton

 

Súčasťou projektu 4. ročníka Lamačského fotomaratónu bude aj nadrozmerná mapa Lamača: na ňu budú môcť záujemcovia počas Rozálskych hodov prikladať zábery z rôznych zákutí našej mestskej časti, teda odfotené pamätihodnosti, detaily a hádanky. Pôjde o akúsi hru na pozornosť, čím sme chceli vyprovokovať väčšiu všímavosť o okolie. V stánku RC Obláčik budú počas Rozálskych hodov pripravené aj tematické tvorivé dielne pre deti: budú si môcť vymaľovať a dotvoriť pohľadnicu kostola sv. Rozálie a následne ju poslať príbuzným.

 

Projekt 4. ročníka Lamačského fotomaratónu je živou snahou o založenie tradície amatérskej fotosúťaže v digitálnej fotografii. Našou ambíciou je aj rozprúdiť diskusiu ohľadom umeleckej kvality a etiky záberov. V neposlednom rade ide aj o vytváranie pamäťovej stopy, ktorá dokumentuje a uchováva odkaz našej súčasnosti pre budúcnosť. Čo nám dnes príde ako bežná a všedná rutina môže mať o pár rokov vysokú informačnú hodnotu o dobe, ktorú žijeme a o mieste, kde sa nachádzame.

Meno organizátora: RC Obláčik, o.z.
Fotografie
Podobné podujatia
Dlhý, Okatý, Bruchatý
Overené podujatieDlhý, Okatý, Bruchatý
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava
BURZA BEZ PEŇAZÍ
Overené podujatieBURZA BEZ PEŇAZÍ
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
AKVÁRIUM TERÁRIUM
Overené podujatieAKVÁRIUM TERÁRIUM
Dom kultúry Ružinov, Bratislava