77. hudobné leto Trenčianske Teplice. Detský a dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu - Program pri príležitosti 70. výročia zboru

Podujatie Trenčianske Teplice

Detský spevácky zbor Slovenského rozhlasu je na scéne už od roku 1953. Za ten čas vychoval množstvo popredných umelcov a pravidelne sa zúčastňuje na významných medzinárodných súťažiach či festivaloch. Pri rozvoji slovenského zborového spevu zohral významnú rolu a dodnes má dôležitú úlohu v oblasti budovania kultúrneho povedomia a zachovávania tradícií.

Mladí speváci pravidelne účinkujú v rôznych televíznych programoch RTVS, na konte majú viac ako 500 rozhlasových nahrávok a cyklov pre rozhlasové vysielanie. Toto významnú hudobné teleso je inšpiráciou pre vznik mnohých diel slovenských autorov a podstatne prispieva k obohateniu repertoáru detských zborových telies na celom území Slovenska.

Zbor vedie Adrian Kokoš, ktorý je uznávaným interpretom a propagátorom slovenskej vokálno-inštrumentálnej hudby. Nahral viacero hudobných titulov, ktoré vydali vydavateľstvá Slovak Radio Records, Universal Music a pravidelne sa podieľa na umeleckých programoch pre Rozhlas a televíziu Slovenska a Českú televíziu.

voľné sedenie: 20€
VIP box A s miestenkou a občerstvením: 25€
VIP box B s miestenkou a občerstvením: 100€ / 4 osoby

Predstavenie je súčasťou festivalu 77. Hudobné leto Trenčianske Teplice. Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky.


Meno organizátora: Cultura, o.z.
Fotografie
Podobné podujatia