Adventný remeselný jarmok na nádvorí Starej radnice

Podujatie Bratislava

Adventný remeselný jarmok na nádvorí Starej radnice

V Múzeu mesta Bratislavy sa napriek všetkému, čo v tieto dni prežívame, vynasnažíme udržať tradíciu Vianoc, nepokaziť sviatočnú atmosféru a osláviť advent aj kresťanské hodnoty Vianoc na vyzdobenom nádvorí Starej radnice. Aj keď to nebudú vianočné trhy na aké sme každý rok zvyknutí, určite nám prinesú zážitky, jedinečnosť tradičných remesiel, utíšenie mysle a odvedú aspoň na chvíľu našu pozornosť od aktuálnych starostí.
Tradíciu remesiel a predaj ručne robených remeselných výrobkov si návštevníci môžu užiť počas štyroch adventných víkendov. Možno tento rok vyriešia vianočné darčeky pre svojich blízkych namiesto v preplnených nákupných centrách práve tu. Vyberať si môžu v stánkoch: Čriepky – vitráže - Lenka Živčicová, Kováč – Michal Kako, Minisvet cínové miniatúry – Andrej Kendrala a v stánku Slamienky – Igor Čauder (prvé dva víkendy) a Mydlá – Martin Makar (druhé dva víkendy).
Vianočný remeselný jarmok sa začína v sobotu 28. 11. 2020 a prebiehať bude následne každý ďalší víkend: 28. – 29. 11. 2020, 4. – 6. 12. 2020, 11. – 13. 12. 2020, 18. – 20. 12. 2020.
Na nádvorí Starej radnice zapálime postupne štyri adventné sviečky. Prvú už túto nedeľu, 29. 11. 2020. Maľovaný betlehem na vstupnom sklenom priečelí Múzea dejín mesta nám pripomenie zázrak Vianoc. Betlehem na nádvorí Starej radnice je dlhoročná tradícia. Umelecky ho tento rok stvárni naša kolegyňa Martina Pavlikánová.
Celý program je pripravený s ohľadom na prísne epidemiologické opatrenia, prosíme aj všetkých návštevníkov, aby dodržiavali základné hygienické nariadenia – dezinfekcia rúk, rúško a dodržiavanie odstupu.
Tešíme sa na vás aj počas najkrajších týždňov v roku.
Fotografie
Podobné podujatia
Dlhý, Okatý, Bruchatý
Overené podujatieDlhý, Okatý, Bruchatý
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava
AKVÁRIUM TERÁRIUM
Overené podujatieAKVÁRIUM TERÁRIUM
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
BURZA BEZ PEŇAZÍ
Overené podujatieBURZA BEZ PEŇAZÍ
Dom kultúry Ružinov, Bratislava