Aga Derlak trio (PL)

Podujatie Košice

Aga Derlak trio (PL)

Trio vzniklo v decembri 2012 z iniciatívy výnimočne talentovanej klaviristky Agnieszky Derlak. Skupina uvádza hlavne vlastné kompozície ako i niekoľko veľmi prekvapivých aranžmánov známych jazzových skladieb.

Rovnako sa venuje jazzu i improvizovanej hudbe. Ich skvelé schopnosti v spojení s virtuozitou a energiou robia zo zoskupenia Aga Derlak Trio jedno z najsľubnejších jazzových zoskupení v Poľsku. Trio vytvorili študenti jazzovej triedy na Hudobnej škole Fryderyka Chopina vo Varšave a Hudobnej akadémii Karla Szymanowského v Katowiciach. Zoskupenie získalo druhú cenu na prestížnej súťaži Jazz Juniors, stali sa finalistami jazzovej súťaže RCK a boli ocenení aj na Poľskej súťaži mladých jazzových a bluesových skupín v poľskom meste Gdynia. V roku 2014 vydalo Aga Derlak trio svoj album First Thought vo vydavateľstve Hevhetia, za ktorý v rok 2016 získali prestížne ocenenie Frederyk za fonografický debut roka.

V tomto roku jej vyšla v Hevhetii novinka s názvom HEALING. Album je výrazným hudobným a skladateľským posunom a charakterizuje ho krehká lyrika, rozsiahle meditatívne plochy, vyvážená zvuková kvalita a inštrumentálna súhra jej klavírneho tria.

Aga Derlak – klavír
Tymon Trąbczyński – kontrabas
Lukasz Żita – bicie

Vstupné: 4,– EUR
Koncerty v Smelly Cat nie je možné zakúpiť v predpredaji
Rezervácie len pre koncerty v Smelly Cat – tel. č.: 055/728 98 44

Miesto konania podujatia: Cafe & Bar Smelly Cat, Hlavná 100, Košice
Dátum začiatku podujatia: 13. Júla 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 13. Júla 2017 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.725N 21.2557E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Aga Derlak trio (PL)

Meno organizátora: HEVHETIA / hevhet - tune
Fotografie
Podobné podujatia