Ako som vstúpil do seba

Podujatie Levice

Ako som vstúpil do seba

Muzikálový projekt RND a SĽUK-u
Ako som vstúpil do seba Zišiel mi na um príbeh na hru AKO SOM VSTÚPIL DO SEBA. Reku, čo tak napísať vtipnú a nekonvenčnú správu o dobrodružnej ceste z vlastných úst do svojho vnútra, teda podniknúť doslovnú javiskovú cestu do seba. Autor sa rozhodne v jeden deň – len tak doslova vstúpiť do seba, zoznámiť sa s vlastným vnútrom, teda Jazykom, Zubmi, so Slinami, ktoré ho dopravia do Žalúdka, kde by stretol ubolený žalúdočný Vred v prítomnosti vyhrávajúcej rómskej kapely, prepadli by ho Parazity a ochránili Krvinky, vystrašili by ho nervózne Nervy, privandroval by aj do Srdca, kde by stretol tých, ktorých má v Srdci. Pamätlivá Pamäť by mu ukázala to, čo pozabúdal a na čo by zabudnúť nemal. Celou cestou by ho mala sprevádzať kamarátka Fantázia, ktorá cestujúcemu v sebe ponúkne od začiatku do konca nevídané a nečakané príležitosti. Ráno by som sa mohol z cesty šikovne vrátiť, napríklad by som sa mohol so Slzou len tak vyplakať… A pritom tento text a táto inscenácia nechcú byť iba, povedzme, dvojhodinovou rekonštrukciou života muža v pokročilom veku. Radošinské naivné divadlo spolu so Slovenským ľudovým umeleckým kolektívom, s jeho tanečnou zložkou a kapelou, chceme pripraviť a spolu uviesť veľkú muzikálovú inscenáciu o vtipnom spoznávaní seba, o hľadaní a možno aj nachádzaní seba samého; chceme spolu s divákmi zažiť veľkú a dobrodružnú výpravu do sveta fantázie a spomienok a pritom v sebe preskúmať to človečenské, čo nás znepokojuje, podnecuje k rozmýšľaniu a nakoniec aj spája. Pod spoľahlivým vedením režiséra Ondreja Spišáka, s pôvodnou hudbou Jána Melkoviča, v choreografii Ladislava Cmoreja chce sa RND spolu so SĽUK-om vydať na nie ľahkú, no isto aj krásnu a dobrodružnú cestu. Verte, nechce to byť iba zdravovedná či osvetová cesta v nás, to by sa nám naozaj videlo málo a možno by to ani nebolo nič zaujímavé či mimoriadne. Pozývame divákov tohto nezvyčajného spoločného javiskového projektu RND a SĽUK-u na veľké spoločné a spoločenské scénické a fantazijné vandrovanie i uvažovanie o nás, o sebe a čase. Veď podobné výlety podnikáme s divadlom často, ak nie odjakživa. A ja sa spolu so súborom teším nielen na takéto vtipné výlety, ale aj na tiché návraty s novým nečakaným poznaním. Poučené a pokorné návraty mali by byť zmyslom našich výletov.

Účinkujúci:
Stanislav Štepka, Maruška Nedomová, Anna Dysko alebo Tereza Hanáková, Michaela Szöcsová, Martina Slobodová alebo Veronika Horváthová, Mojmír Caban, René Štúr, Adam Jančina alebo Samuel Spišák, Vladimír Svítek alebo Matej Volf a Ladislav Hubáček.

Autor hry a textov piesní: Stanislav Štepka
Réžia: Ondrej Spišák Hudba: Ján Melkovič Hudobné aranžmány: Stanislav Palúch Kostýmy: Veronika Vartíková Scéna: Szilárd Boráros Producent : Ladislav Hubáček

o 20:30

od 30,00 €


Fotografie
Podobné podujatia
Sen každej ženy
Overené podujatieSen každej ženy
Dom kultúry, Šaľa
Účet
Overené podujatieÚčet
MSKŠ, Zlaté Moravce
Sen každej ženy
Overené podujatieSen každej ženy
Spoločenský dom, Topoľčany
OTEC
Overené podujatieOTEC
Kultúrny dom, Nové Zámky