Angelus Fest 2023

Podujatie Banská Bystrica

Angelus Fest 2023

Pozývame vás 3.6.2023 na letný Angelus Fest 2023 - predbežne sa uskutoční opäť na banskobystrickom amfiteátri a výťažok opäť venujeme pre Svetielko nádeje. Vystúpi 10 výborných kapiel, žánrovo od punku cez heavy metal až po death metal.
Zostava tretieho ročníka beenfičného Angelus Festu (3.6.2023, amfiteáter Banská Bystrica) sa rozrástla o dve viac než zaujímavé kapely spoza rieky Moravy – HYPNOS (death metal) a SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY (folk metal). Death-metalovú legendu minimálne európskeho formátu HYPNOS založili v roku 1999 bývalí členovia kapely KRABATHOR – Bruno a Pegas. Počas momentálne prebiehajúceho turné sa po boku slovenských DOOMAS predstavila aj vo viacerých slovenských mestách a pred pár dňami oznámila, že 29. apríla im vyjde 5-skladbové EP „Deathbirth“ - skladby z neho, spolu s „peckami“ z predchádzajúcich albumov, nepochybne zaznejú aj počas koncertu v banskobystrickom amfiteátri.

Výnimočná 7-členná kapela SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY vznikla v roku 1995 a má na svojom konte 6 albumov a 1 EP, pričom zatiaľ posledný album „Smutnice“ vyšiel v roku 2018. Pôvodne doom-metalová kapela kombinuje vo svojej tvorbe prvky folku, rocku a metalu a jej vystúpenia si vychutnajú aj fanúšikovia, ktorí neholdujú extrémnemu metalu. To, že kapele je dobročinnosť blízka, potvrdzuje aj jej nedávna aktivita – výťažok 15.500 CZK z predaja tričiek s motívom „Ptakoprav“ venovala organizácii HAIMA Ostrava, ktorá pomáha vážne chorým deťom uľahčiť pobyt v nemocnici a urýchliť návrat do bežného života.

Na júnovom Angelus Feste vystúpi aj slovenská metalová špička na čele s LUNATIC GODS, MIDNIGHT SCREAM, SAMSARA či BESNA, v programe sa objavia aj 2 výborné punkové kapely, ku skupine NEKULTÚRA čoskoro pribudne ďalšia. Celý výťažok z 3. ročníka (100% vyzbieraného vstupného) bude venovaný OZ Onkológia BB na rozvoj ambulantnej časti (nákup kresiel, televízorov do čakárne či infúznych púmp).

Začiatok podujatia: 03.06.2023
Fotografie
Podobné podujatia