Babičkine rozprávky - Rozprávky na Bojnickom zámku

Podujatie Bojnice

Babičkine rozprávky - Rozprávky na Bojnickom zámku

Milí naši sledovatelia, myslíme, že toto pekné podujatie vám už ani nemusíme veľmi predstavovať. Rozprávkový zámok nás každoročne prenesie do sveta kúziel, mágie, snov i spomienok. Ani tohtoročné rozprávky nebudú toho výnikov. Aby stihli potešiť všetky srdiečka veľkých i malých, opäť si ich budete môcť pozrieť v dvoch termínoch v mesiaci jún.
Hlavnou témou bude vrátenie sa do detstva, láska a múdrosť našich starých mám. Spoločne si pripomenieme na ich láskavé pohladenie, liečivé objatie a zažitú múdrosť. Naučíme sa pomáhať unaveným a boľavým dušiam prostredníctvom liečivého spojenia tradičných rozprávok a magickej sily byliniek.

Z množstva rozprávok Boženy Nemcovej vybrali tri príbehy:
- O železnom kniežati - Je na svete spravodlivosť - Cesta k slncu

26. ročník podujatia Rozprávkový zámok s podtitulom Babičkine rozprávky na Bojnickom zámku vám SNM-Múzeum Bojnice prináša spoločne so spoločnosťou Rozprávkový svet s.r.o.
Na príprave podujatia scenáristicky a režijne podieľa Róbert Mankovecký, ktorý je uznávaným autorom množstva divadelných textov inscenovaných profesionálnymi divadlami, medzi ktoré patrí i niekoľko rozprávok. Ako hudobný skladateľ skomponoval hudbu do divadelných a televíznych inscenácií ako i do filmov. Je držiteľom mnohých ocenení vrátane Ceny ministra kultúry, ocenenia Divadelnej akadémie Dosky a ocenenia Filmovej a televíznej akadémie Slnko v sieti. Medzi najčerstvejšie ocenenia patrí cena Dosky 2023 za najlepšiu scénickú hudbu sezóny (Kocúrkovo, SND).

Začiatok podujatia: 19.06.2024
Koniec podujatia: 23.06.2024
Fotografie
Podobné podujatia