Bardejovské kúpele sa pripravujú na 65. Medzinárodné hudobné leto

Podujatie Bardejov

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Koncerty, Zábava, párty
Ďalšie podujatia v meste Bardejov

Najprestížnejším kultúrnym podujatím, ktoré sa každoročne koná v Bardejovských kúpeľoch je Medzinárodné hudobné leto (MHL). Tento rok poteší návštevníkov v dňoch 1.júla až 31.augusta už jeho 65.ročník. Na programe nebudú chýbať po 2 večery ani skladby z tvorby bardejovského rodáka Bélu Kélera. Súčasťou Medzinárodného hudobného leta je cyklus 10 koncertov vážnej hudby v koncertnej sále hotela Astória, so začiatkom vždy o 19.30 hod. Vstupné je od 2 EUR.Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková.

,,V Bardejovských kúpeľoch sa ešte pri kolonáde konajú denne okrem pondelkov aj promenádne koncerty.Tento rok budú všetky od 2.júla do 31.augusta 2019 v podaní orchestra Cassovia Ensemble Košice. Koncerty pri kolonáde sú bezplatné a konajú sa od utorka do nedele v čase 11.00 – 12.00 hod. a 16.30 – 18.00 hod. MHL začne slávnostnými fanfárami z balkóna hotela Astória, ktoré ohlásia jeho začiatok v pondelok 1. júla 2019 o 19.00 hod. Také prestížne podujatie ako MHL, za účasti umelcov z niekoľkých krajín, organizujú Bardejovské kúpele, a.s. ako jediné na Slovensku,“ konštatujeT.Šatanková.

Bardejovské kúpele čaká bohaté leto

 

Bardejovské kúpele sú nielen miestom na liečbu a oddych, ale aj na kultúru, ktorá k nim neodmysliteľne patrí. Každodenne tu ponúkajú aj tanečné zábavy so živou hudbou na troch  miestach. Okrem iného aj v kaviarni v hoteli Ozón, ktorá dostala koncom mája nový šat i meno: ,,Kaviareň SISI“.V Bardejovských kúpeľoch sa počas leta stále konajú kultúrno-spoločenské podujatia. K najatraktívnejším podujatiam tohtoročnej kúpeľnej sezóny budú okrem MHL ešte patriť Bardejovské kúpeľné dni, Alžbetínsky deň, Pivný festival a Hornošarišský Vínny festival. Prvým podujatím bolo slávnostné otvorenie sezóny7. júna 2019, keď minerálne pramene požehnali zástupcovia štyroch cirkví pôsobiacich v bardejovskom regióne.

 

K najnavštevovanejším podujatiam tohtoročnej kúpeľnej sezóny bude určite patriť 16. ročník BARDEJOVSKÝCH KÚPEĽNÝCH DNÍ, v sobotu a nedeľu 13. a 14.júla 2019, so začiatkom o 14.00 hod v Areáli pri Kúpeľnej Dvorane. Je to tradičné podujatie spojené s bohatým kultúrnym programom, ktorého súčasťou sú aj atrakcie a rôzne animačné aktivity pre deti, ale aj prezentácia a predaj tradičných remeselných a iných výrobkov. Návštevníkov čaká tohto roku ešte Alžbetínsky deň /18.8.2018 - nedeľa/, Prehľad dychových hudieb a Pivný festival/ 1.9.2019 - nedeľa/ a Hornošarišský Vínny festival /5.10.2018 - sobota/.

 

Bardejovské kúpele sú v súčasnostijednými z najlepšie vybavených liečebných zariadení, kde sa snúbi bohatá jedinečná tradícia a moderné liečebné postupy. Patria medzi najstaršie a najkrajšie na Slovensku. Nachádzajú sa uprostred krásnej prírody horného Šariša a sú ideálnym miestom na oddych a načerpanie nových síl. Jediné na Slovensku majú kúpeľnú kolonádu, v ktorej je spolu 8 liečivých minerálnych prameňov. Priťahujú predovšetkým návštevníkov z Prešovského a Košického kraja. Bardejovské kúpele, a. s., majú teraz lôžkovú kapacitu v hlavnej sezóne až 1126 lôžok v 613 izbách. Lákadlom sú predovšetkým dva wellness komplexy a v lete aj vonkajší bazén.

Okrem liečby sú aj atraktívnym miestom na kongresovú a incentívnu turistiku, predovšetkým v štvorhviezdičkovou hoteli Alexander s vynikajúcou úrovňou ubytovania a služieb, výnimočnou kuchyňou a vlastným wellness. Kúpele pokračujú aj budovaní značky kráľovských kúpeľov s využitím zrekonštruovaného historického hotela Alžbeta, v ktorom sa v minulosti liečila cisárovná Alžbeta, zvaná Sisi. Romantika bývania v jej apartmáne, ale aj množstvo replík a predmetov z jej života, stále priťahujú hlavne ženské návštevníčky.

 

Viac informácií na: www.kupele-bj.sk

 

KULTÚRNE AKCIE V BARDEJOVSKÝCH KÚPEĽOCH V ROKU 2019:

Júl – August2019:

MEDZINÁRODNÉ HUDOBNÉ LETO – 65. ročník /01.07.2019 – 31.08.2019 /; Pódium pri Kúpeľnej kolonáde, koncertná sála hotela Astória. Pri kolonáde sa konajú denne /okrem pondelkov/ koncerty klasickej hudby v podaní salónneho orchestra v mesiaci júl a august /utorok – nedeľa: 10.30 – 11.30 hod. a 16.30 – 18.00 hod./ Koncerty pri kolonáde sú grátis. Súčasťou MHL je cyklus 10 koncertov vážnej hudby v koncertnej sále Astórie (o 19.30) hod.

Júl 2019:

BARDEJOVSKÉ KÚPEĽNÉ DNI – 16. ročník / 13. – 14.07.2019 – sobota, nedeľa /; Areál pri Kúpeľnej Dvorane, začiatok o 14.00 hod. v areáli pred Kúpeľnou Dvoranou. Tradičné podujatie spojené s bohatým kultúrnym programom. Súčasťou podujatia sú aj atrakcie a rôzne animačné aktivity pre deti. Prezentácia a predaj tradičných remeselných a iných výrobkov.

August 2019:

VÝSTAVA GLADIOLOV / august /; Kúpeľná kolonáda

ALŽBETÍNSKY DEŇ – 16. ročník / 18.08.2019 - nedeľa /; Areál pri Kúpeľnej kolonáde

pamätný deň, ktorý sa realizuje na počesť návštevy cisárovnej Alžbety – Sisi, ktorá v Bardejovských Kúpeľoch strávila dva týždne. Spomienková slávnosť o 14.30 hod. pri pamätníku cisárovnej. Sprievodný program: prechádzka cisárovnej Sisi s Franzom Jozefom v dobových kostýmoch po areáli kúpeľov a možnosť fotenia sa s nimi. Vstup voľný.

September 2019:

PREHĽAD DYCHOVÝCH HUDIEB a PIVNÝ FESTIVAL – 7.ročník / 01.09.2019 - nedeľa/; Areál pri Kúpeľnej kolonáde

prehliadka dychových hudieb /13.00 – 18.00 hod./ a vystúpenia ľudových súborov, ktoré sa budú konať pred Kúpeľnou kolonádou. Sprievodný program pre deti. Súčasťou podujatia je malý Pivný festival – prezentácia viacerých druhov pív firmy Heineken Slovakia. Začiatok o 13.00 hod. Vstup voľný.

HUDOBNÉ VYSTÚPENIA pri kolonáde – /pravidelne každú sobotu/ o 15.00 hod., pódium pri Kúpeľnej kolonáde. Vstup voľný.

Október 2019:
Meno organizátora: Bardejovské kúpeele
Fotografie
Podobné podujatia