Bashavel - Jazzový večer inšpirovaný ľudovou nôtou

Podujatie Trenčianske Teplice

Skupina Bashavel sa zrodila na jar v roku 2006 ako spoločný projekt popredných slovenských hudobníkov. Svojou hudobnou rečou chce nadviazať na ľudové tradície a vniesť do nich mnohorakosť v podobe rôznych rytmov, žánrov a nálad. Koncom roka 2017 vydala svoj debutový album Hoorhay, za ktorý získala cenu ,,najlepší jazzový album“ Radio_HeadAwards 2017. Skladba Hruška bola vybraná ako hudba pre oficiálny trailer prvého slovenského nemého filmu Jánošík. Skupina stihla od svojho vzniku vystúpiť na mnohých slovenských a zahraničných koncertoch a festivaloch, ako napríklad, koncerty v Théâtre Axel Toursky v Marseille, festival Jazzfest Brno, koncert v Rádiu Katowice, v Slovenskom národnom divadle, v Divadle Aréna v Bratislave, festivaly Konvergencie, Jazz pod hradom v Trenčíne, Vivamusica!, InternationalJazz Festival Piešťany, festival Folkové prázdniny Náměšť nad Oslavou a i.
Koncert je súčasťou festivalu Hudobné leto Trenčianske Teplice. Viac informácií o programe nájdete na www.hudobneleto.sk.

Vstupenky:
Vstupenky na podujatie zakúpite na www.ticketportal.sk, v Kúpeľnom hoteli PAX Trenčianske Teplice, TIK Trenčianske Teplice, v KIC Trenčín a na mieste v deň podujatia v Kursalone Trenčianske Teplice.

Viac informácií nájdete na:
https://www.hudobneleto.sk/
https://www.facebook.com/hudobneleto/
Fotografie
Podobné podujatia