Beh za Tatry

Podujatie Štrba

Za Tatry bežíme už 10 rokov

Na nastávajúcom 11. ročníku sa stretneme 7.9.2024 a tešíme sa na všetkých skalných, občasných i nových bežcov a samozrejme aj na deti.

Už tradične pobežíme okolo jazera Štrbské pleso a v priľahlom bežeckom areáli. Trať okolo jazera je pohodová, ale mimo neho bežcom dopraje aj terénne stúpania a podporí ich krvný obeh. Zašportovať si v nadmorskej výške 1346 m (Štrbské Pleso je naša najvyššie položená obývaná osada) prináša nielen endorfíny, ale aj zdravotné benefity. Nie nadarmo je Štrbské Pleso vyhľadávanými klimatickými kúpeľmi.

Tí, ktorí do Tatier prísť nemôžu, ale chcú Beh za Tatry podporiť, majú príležitosť zabehnúť ho odkiaľkoľvek –  virtuálne a nesúťažne. Aj virtuálni  bežci budú zaradení do tradične bohatej tomboly. Samozrejmosťou je dobehová medaila a pamätné štartovacie číslo.

Novinkou tohto ročníka je, že trate už nečleníme na ženské (kratšie) a mužské (dlhšie), tak, ako to bolo v minulosti. Ktokoľvek si môže vybrať či pobeží na 3,65 km alebo 7,3 km. V  oboch prípadoch budú vyhodnocovaní muži i ženy.

Ďakujeme, že ste s nami

Fotografie
Podobné podujatia