Biela noc v kraji Katarína Hudačinová

Podujatie Stupava

Biela noc v kraji / Stupava / Katarína Hudačinová

Srdečne Vás pozývame na 3.ročník Bielej noci v Bratislavskom samosprávnom kraji.

Najväčší a najnavštevovanejší medzinárodný festival súčasného umenia sa stal neodeliteľnou súčasťou hlavného mesta, z ktorého putuje aj do krajských miest: Stupava, Senec, Budmerice. V každom z týchto miest uvidíte iné, vybrané dielo Bielej noci.

V Stupavskej synagóge vám predstavíme výstavu umelkyne Kataríny Hudačinovej. Slávnostné otvorenie výstavy bude v sobotu 21.10.2017 o 18:00 hod.

Najnovší výstavný projekt slovenskej fotografky Kataríny Hudačinovej predstavuje diela inšpirované islandskou prírodou, jej vulkanickou činnosťou, sopkami, lávovými poliami, mikrosvetom minerálov a svetelnými prírodnými javmi. Katarína primárne pracuje s fotografickým médiom a samotná fotografia je pre ňu v tomto projekte predovšetkým nástrojom pre získanie umeleckého materiálu, ktorý ďalej rozvíja. Narúša prirodzený kontext zobrazovaného motívu manipulovanou farebnosťou, orezávaním alebo umelým osvetlením, a syntetizuje tak často prekvapivý obraz/objekt, ktorý na jednej strane vychádza z organických prírodných tvarov, ale autorkinou transformáciou získava novú autonómnu entitu.

Ideovým východiskom je jej intenzívny záujem o prírodu, v tomto prípade najmä prostredie islandského pobrežia poznačeného silnou vulkanickou činnosťou či atmosférickými javmi. Jej zámerom je sprostredkovať zážitok z tejto nevšednej krajiny, prefiltrovať ju cez svoju autorskú optiku vlastnými výtvarnými postupmi a následne ju preniesť a prispôsobiť galerijnej výstavnej ploche. Divák môže sledovať napríklad videoinštaláciu vulkanického krátera, svetelné úkazy na oblohe, mohutnosť lávových území či mikrosvet minerálov transformované do objektov vnútornej imaginatívnej krajiny autorky.

Katarína Hudačinová (*1986) absolvovala magisterské štúdium v Ateliéri grafiky a experimentálnej tvorby na Fakulte umení Technickej univerzity v Košiciach, kde neskôr pôsobila ako asistentka. Svoju tvorbu doposiaľ prezentovala na viacerých kolektívnych i samostatných výstavách na Slovensku, v ČR, Slovinsku, Poľsku, Srbsku, Portugalsku, Anglicku. Absolvovala umelecké rezidencie (Portugalsko, Slovinsko, Island, Srbsko, ČR) a viedla viacero fotografických workshopov.


Web: www.bielanoc.sk
Vimeo: https://vimeo.com/bielanoc
Facebook: https://www.facebook.com/bielanoc/

Spoluorganizátor:
Bratislavský samosprávny kraj.

Tešíme sa na vás a garantujeme že nezaspíte!

Miesto konania podujatia: Stupavská synagóga, Námestie Milana Rastislava Štefánika, Stupava
Dátum začiatku podujatia: 21. Októbra 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 22. Októbra 2017 12:00
Pravdepodobné súradnice: 48.2833N 17.0333E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Biela noc v kraji / Stupava / Katarína Hudačinová

Meno organizátora: Biela Noc
Fotografie
Podobné podujatia
FAUNIA BRATISLAVA
Overené podujatieFAUNIA BRATISLAVA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
BRATISLAVSKÉ ZBERATEĽSKÉ DNI
Overené podujatieBRATISLAVSKÉ ZBERATEĽSKÉ DNI
Incheba Expo Aréna, Bratislava
ESOTERIKA BIOSTYL
Overené podujatieESOTERIKA BIOSTYL
Incheba Expo Aréna, Bratislava
KOVOZOO NA TRENČIANSKOM HRADE
Overené podujatieKOVOZOO NA TRENČIANSKOM HRADE
Trenčiansky hrad, Trenčín