Biočipy – nová pomoc v medicíne

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
vedanadosah.cvtisr.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava

Pozývame vás na prednášku Biočipy – nová pomoc v medicíne. Pokrok vo vývoji biočipov nám otvára nové možnosti v oblasti výskumu tela, vývoja liečiv, ale aj diagnostiky chorôb, ktoré lekári často dlho dešifrujú. Vďaka biočipu, drobnej technológii, sme v súčasnosti schopní analyzovať biochemické reakcie v ľudskom tele. Ako nám biočipy môžu pomôcť pri detekcii závažných ochorení? Na čo ich budeme využívať? Aké typy týchto mikroskopických sklíčok poznáme a ako funguje ich použitie?

 

Vo štvrtok 25. apríla o 17.00 hod. bude hosťom vedeckej kaviarne Veda v CENTRE Ing. Jaroslav Katrlík, PhD., z Chemického ústavu Slovenskej akadémie vied. Stál pri zakladaní a vedení startupových spoločností orientovaných na nanotechnológie a biotechnológie v Taliansku a na Slovensku. Jeho hlavnou výskumnou oblasťou je vývoj bioanalytických metód založených na biočipoch a biosenzoroch pri aplikáciách v glykomike, biológii, biotechnológii, medicíne, vo výskume biomarkerov a v diagnostike.

 

Ak sa chcete dozvedieť viac, príďte si v neformálnej a priateľskej atmosfére vypočuť pri šálke kávy túto prednášku a zapojiť sa do diskusie. Podujatie sa bude konať za účasti verejnosti v konferenčnej miestnosti CVTI SR, 2. poschodie, Lamačská cesta 8A, Bratislava. Vstup na podujatie je voľný. Upozorňujeme, že výťahy aktuálne nie sú v prevádzke.

 

Prednáška sa bude aj streamovať a záznam z nej bude dostupný na YouTube CVTI SR. Ďalšie informácie o podujatí nájdete na Facebooku alebo vedecko-popularizačnom portáli Veda na dosah. Ak vás táto téma zaujala, otázky k nej posielajte do 24. apríla 2024 na mail ncpvat@cvtisr.sk.

Meno organizátora: Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti
Fotografie
Podobné podujatia
Bratislavský Kaviár májový
Overené podujatieBratislavský Kaviár májový
V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava
Bratislavský Kaviár májový
Overené podujatieBratislavský Kaviár májový
V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava