Bolesť driekovej a krčnej chrbtice jóga a fyzio pre verejnosť KE

Podujatie Košice

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia
Web organizátora:
zdravoafit.sk
Ďalšie podujatia v meste Košice

Bolesť driekovej a krčnej chrbtice jóga a fyzio pre verejnosť KE

V doobednej časti workshopu si povieme základné informácie o pohybe, budeme sa venovať jeho zložkám a tomu, ako vykonávame pohyb za správnych ale aj nesprávnych podmienok. Bližšie si rozoberieme bolesť, čo nám telo cez bolesť naznačuje a ako bolesť vplýva na vykonanie pohybu. Ale hlavne sa naučíte ako z bludného kruhu bolestí vyjsť von a ako zmeniť niektoré pohybové návyky, aby sa bolesť nevracala.

Porozprávame sa o funkcií driekovej chrbtice, o jej správnom ale aj nesprávnom nastavení. Povieme si, ako reagujú štruktúry ako platničky, väzy, svaly na zmeny v držaní tela a ako cvičiť pri bolestiach alebo odchýlkach od fyziológie. Naučíte sa svalovú rovnováhu, teda ako by v pároch mali pracovať svaly v oblasti driekovej chrbtice a panvy. Vysvetlíme si ako funguje náš stred tela a aké časti má. Je dôležité, aby všetky tieto zložky pracovali v súlade, pretože iba vtedy dokáže náš stred tela plniť svoju stabilizačnú funkciu efektívne. Na základe týchto informácii dostanete teoretický a následne aj praktický návod, ako si pomôcť pri bolestiach driekovej chrbtice.

Spojením jógy a fyzioterapie vytvoríme krásne plynulé cvičenie, pričom najprv uvoľníme svalové skupiny s tendenciou ku skráteniu a následne posilníme tie oslabené. Naučíte sa ako efektívne pracovať s hlbokým stabilizačným systémom. V tejto časti workshopu prenesieme teoretické poznatky do reálnej praktickej formy.

Poobedná časť workshopu bude venovaná krčnej chrbtici, jej správnemu a nesprávnemu nastaveniu. Povieme si, prečo je správne postavenie hlavy, ramien a hrudného koša omnoho dôležitejšie ako strečing svalov krku. A presne ako pri driekovej chrbtici, aj tu si vysvetlíme svalovú rovnováhu a ako sa z nerovnováhy postupne dostať k rovnováhe. Pochopíte, prečo krčná chrbtica tak často bolí a aké jednoduché je, naučiť sa hýbať vedomejšie.

V praktickej časti opäť spojíme jógu a fyzioterapiu a zacielime pozornosť do hornej časti nášho tela. Najprv uvoľníme a potom posilníme vybrané svaly, aby sme dosiahli svalovú rovnováhu, zvýšili kvalitu života a zbavili sa bolesti.

Záverečnú časť wokshopu venujeme vašim otázkam a diskusií.Tento workshop vám dá návod, ako sám sebe pomôcť pri bolestiach driekovej a krčnej chrbtice, ako cvičiť jógu s ľahkosťou a správne. A hlavne pochopíte, ako cvičiť s vašou krivkou chrbtice, lebo každý sme iný, niekomu napr. podsadzovanie panvy pomôže, inému ublíži.

O lektorke:
Mgr. Naďa Ulehlová
- diplomovaný fyzioterapeut, magisterské štúdium na SZU odbor fyzioterapia
- absolventka kurzov Pilates Medical, manuálna lymfodrenáž, vyšetrenie a terapia nohy deti a dospelých, moderný fyziotréning driekovej a krčnej chrbtice, Fascial Fitness
- 15 ročná prax vo fyzioterapii (SR, Rakúsko) v ortopédii, traumatológii, neurológii, pediatrii, gynekológii
- spoluzakladateľka joga očami fyzioterapie, a zakladateľlka Fyziojoga s Naďou - workshopy na, ktorých spájam jógu a fyzioterapiu, workshopy zamerané na bolesti pohybového aparátu a ako si pomocou fyziojogy pomôcť​

Čas konania kurzu 9:00-16:00 vrátane hodninovej obednej prestávky.
Účastníci dostanú skriptá a diplom o účasti na kurze. Pokyny a rozvrh dostanú zaregistrovaní uchádzači v týždeň pred samotným kurzom.

Minimálny počet účastníkov je 10. V prípade nenaplnenia minimálnej kapacity kurz zrušíme a vrátime plnú sumu školného. Maximálna kapacita kurzu je 16 ľudí.

Miesto konania podujatia: Kosice, Košice Region, Slovakia, Košice
Vstupenky: https://www.zdravoafit.sk/seminar-a-kurz/bolesti-driekovej-a-krcnej-chrbtice-ke-spojenie-jogy-a-fyzioterapie-verejnost
Dátum začiatku podujatia: 3. Marca 2018 09:00
Dátum ukončenia podujatia: 3. Marca 2018 16:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7167N 21.25E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Bolesť driekovej a krčnej chrbtice jóga a fyzio pre verejnosť KE

Meno organizátora: Zdravo a Fit
Fotografie
Podobné podujatia